17 °

max 18 ° / min 15 °

Četvrtak

03.10.

18° / 15°

Petak

04.10.

18° / 16°

Subota

05.10.

20° / 14°

Nedjelja

06.10.

16° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 11°

Utorak

08.10.

19° / 12°

Srijeda

09.10.

16° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pusić: Crnogorska vlast radi sve što je u njenoj moći da na svakom koraku spriječi približavanje Evropskoj uniji

Politika

Comments 6

Pusić: Crnogorska vlast radi sve što je u njenoj moći da na svakom koraku spriječi približavanje Evropskoj uniji

Autor: Antena M

  • Viber

Nekadašnja ministarka vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić komentarisala je za Antenu M informaciju da Vlada Crne Gore nije odborila zahtjev Kabineta predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića za sredstva za organizaciju regionalnog skupa Proces Brdo–Brioni, koji bi 7. i 8. oktobra trebalo da se održi u Tivtu.

Podsjetimo, proces Brdo–Brioni trebalo bi da se održi u hotelu "Ridžent" u Porto Montenegru, ali je organizacija sada dovedena u pitanje.

Inače, Milatović je tokom posjete Sloveniji sa predsjednicom te države Natašom Pirc Musar dogovorio da Crna Gora bude domaćin ovogodišnjeg samita.

Pusić smatra da su u ovom slučaju manji problem dobrosusjedski odnosi, a veći poruka koju crnogorska vlast jasno i glasno šalje evropskoj i svjetskoj javnosti.

“A poruka glasi: Ne slušajte ono što govorimo, već gledajte ono što radimo. A radimo sve što je u našoj moći da na svakom koraku spriječimo približavanje Crne Gore Evropskoj uniji”, navela je Pusić za Antenu M.

Kako je dodala, ako je to ono što građanke i građani Crne Gore zaista žele, onda mogu biti sigurni da će ih ova vlast zadržati van EU.

Kabinet predsjednika

Milatović: Ova Vlada radi protiv državnih interesa, tačno je - neće da podrže organizaciju samita Brdo - Brioni

"Svim građanima je jasno - ovo je Vlada koja je urušila dobrosusjedske odnose sa mnogim državama iz našeg okruženja. U tom smislu me odluka Vlade da ne podrži skup 10 predsjednika iz regije ne iznenađuje. To je politka kontinuiteta kada je ova Vlada u pitanju", kazao je on.

Građani plaćaju, kaže, 32 funkcionera u Vladi, među kojima i sedam potpredsjednika od kojih neki ni ne znaju šta im je posao ali imaju po pet savjetnika, te 54 državna sekretara.

"Ali zato Vlada ne želi da finansira samit na kojem učestvuje 10 predsjednika država, prvi put bi Crna Gora bila domaćin takvog skupa od 2015. godine", istakao je Milatović.

Vlada CG

Spajić: Nismo dobili zahtjev za organizaciju samita Brdo - Brioni; Vuković: Ministarstvo finansija odbilo traženi rebalans Budžeta za

Postojale su spekulacije da smo mi taj zahtjev odbili, saopštio je premijer Milojko Spajić.

Kabinet, kako nadalje navodi, takav zahtjev nikada nije ni razmatrao. "Znam da je Ministarstvo finansija imalo mišljenje o tome. Kabinet predsjednika ima duplo veći budžet nego za vrijeme Đukanovića", kazao je Spajić.

Ministar finansija Novica Vuković navodi da se Služba predsjednika obratila Ministarstvu finansija za obezbjeđivanje dodatnih sredstava kroz rebalans Budžeta u iznosu 355.000 eura.

"Tu je, dakle, 120 hiljada za koje pretpostavljamo da je Predsjedništvo predvidjelo za taj samit. Zbog stavki koje su navedene, a koje smo smatrali nepotrebnim u kontekstu racionalne potrošnje sredstava, Ministarstvo finansija je odbilo zahtjev Službe predsjednika", precizirao Vuković.

(Tekst je dio projekta "Od Podgorice do Brisela i natrag" koji Antena M realizuje u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i Ambasadom Republike Češke.)

.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

Žalosno, ali tačno! Pusti priču, no gledaj što čine! Kod njih riječ ne vrijedi ništa i to su u EU uvidjeli!

Ante

To znaju i golubovi na grani, a građani će imati priliku da ih kazne na lokalnim izborima za Podgoricu. Ako ih ne kaznu, onda Vam samo Bog može pomoći.

Anka

Konacno neko da nazove stvari svojim imenom. Treba aktivirati sms broj da gradjani koji zele u EU sponzorisu taj skup donacijama uz uslov da ako se ne odrzi sav novac bude uplacen djecjoj bolnici.Crnogorci su poznati po gostoprimstvu i sad ova bruka da domacin ne moze u kucu pozvat prijatelje.Sramno