24 °

max 24 ° / min 11 °

Utorak

17.09.

24° / 11°

Srijeda

18.09.

23° / 16°

Četvrtak

19.09.

19° / 15°

Petak

20.09.

23° / 14°

Subota

21.09.

24° / 15°

Nedjelja

22.09.

24° / 16°

Ponedjeljak

23.09.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krstulović Opara: Crnom Gorom vladaju prosrpski i proruski političari

Izvor: Screenshot (HRT)

Politika

Tag Video
Comments 3

Krstulović Opara: Crnom Gorom vladaju prosrpski i proruski političari

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Nekadašnji gradonačelnik Splita, a sada poslanik u hrvatskom Saboru Andro Krstulović Opara, tokom izlaganja na XXXV Interparlamentarnoj konferenciji za Zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku i Zajedničku bezbjednosnu i odbrambenu politiku, rekao je da je u Crnoj Gori "zemlji kandidatkinji za članicu EU i članici NATO", na snazi "imperijalistički projekat Srbije, Ruski, odnosno Srpski svijet".

"Crnom Gorom vladaju proruski i prosrpski političari. Najvažnije načelo naše zajedničke sigurnosne politike je prije svega jednoglasnost i usklađivanje naše politike. Međutim, to nije slučaj po pitanju sprovođenja sankcija prema Rusiji: ne sprovodi ih ni Srbija ni Bjelorusija. Znamo zašto Bjelorusija ne sprovodi, ali pitanje je zašto Srbija ne sprovodi sankcije. Je li to možda zbog prodaje borbenih aviona NATO zemalja, eksploatacije litijuma, prodaje nuklearne tehnologije ili nešto drugo?! Mislim da naša zajednička politika mora biti usaglašena, a u ovom slučaju ona to nije! I upravo zbog toga, Hrvatska smatra da je jednoglasnost u odlučivanju ključna sastavnica u budućem djelovanju Evropske unije, upravo po pitanjima od nacionalnog značaja pojedine zemlje, radi ostvarenja njihovih nacionalnih interesa", kazao je Krstulović Opara.

Podsjećamo, na poziv predsjednika Odbora za vanjske poslove i Odbora za odbranu i sprovođenje zakona Parlamenta Mađarske Žolta Nemeta i Lajoša Koše, i delegacija Skupštine Crne Gore učestvuje na XXV Interparlamentarnoj konferenciji za Zajedničku vanjsku i bezbjednosnu politiku i Zajedničku bezbjednosnu i odbrambenu politiku, koja se održava u Budimpešti 9. i 10. septembra 2024. godine, u okviru mađarskog predsjedavanja Savjetu Evropske unije.

U radu konferencije učestvuju zamjenik predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Admir Adrović i članica Odbora za bezbjednost i odbranu Jevrosima Pejović.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Di

@Ante Bravo Ante, nemaju vodju. U tome je problem.

Dragan PV

Tako je, živa istina!! Al zato vi gospodine koji to znate i iznijeli ste vaš stav treba da te političare na svakom mjestu i skupu Bojkotujete da znaju dje im je mjesto. Eto im Srbije i Rusije pa neka idu tamo, zajedno sa glasačima koji ih biraju!!

Ante

Točno gosp. Opara, ali ima tu jedan ozbiljan problem, Crnogorci neobjašnjivo šute, mire se s tim. Znam da kritična masa postoji ali nemaju pravog vođu. Ako im se ne pomogne, loše im se piše. MORAMO IM POMOĆI !!!