24 °

max 24 ° / min 11 °

Utorak

17.09.

24° / 11°

Srijeda

18.09.

23° / 16°

Četvrtak

19.09.

19° / 15°

Petak

20.09.

23° / 14°

Subota

21.09.

24° / 15°

Nedjelja

22.09.

24° / 16°

Ponedjeljak

23.09.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đurović: Milatović bezuspješno pokušava da glumi oca nacije, svi zakoni koje vrati Skupštini biće ponovo izglasani

Izvor: Antena M; Foto: Dragan Tomašević

Politika

Comments 3

Đurović: Milatović bezuspješno pokušava da glumi oca nacije, svi zakoni koje vrati Skupštini biće ponovo izglasani

Autor: Antena M

  • Viber

Šef poslaničkog kluba Nove srpske demokratije Dejan Đurović poručuje da je Jakov Milatović neodgovornim ponašanjem, koje je, kako kaže, očigledno postala ustaljena praksa, naslijeđena od njegovog prethodnika Mila Đukanovića, pokušao da dovede u pitanje ekonomski boljitak i budućnost građana, a sve pod maskom navodne „brige“ za to isto.  

- Ono što svakako treba da relaksira građane jeste da je ovaj, po mnogo čemu očajnički potez, samo dio predizborne kampanje i da predsjednik Milatović bezuspješno pokušava da glumi oca nacije, pošto je titulu predsjednika svih građana izgubio onog momenta kada se distancirao od 222 hiljade građana koji su glasali protiv Mila Đukanovića - poručio je Đurović.

Narodni predstavnici u Skupštini Crne Gore su prije svega, kaže Đurović, za razliku od Milatovića, ozbiljni i odgovorni ljudi, koji se ne kockaju sa njihovim platama i penzijama.

- Skupština je nedavno usvojila set ekonomskih zakona koji su potrebni za početak primjene programa Evropa sad 2, kojim je predviđeno povećanje zarada svim zaposlenim u Crnoj Gori. Zakonskim rešenjima koje je izglasala vladajuća većina, predviđeno je, između ostalog, ukidanje dijela doprinosa za PIO na teret poslodavca i umanjenje na teret zaposlenih. Uvedena je i nova stopa PDV-a od 15 procenata koja će ujednačeno tretirati smještaj i hranu u ugostiteljskim objektima. Usvojenim zakonskim izmjenama predviđen je, takođe, proširen akcizni opseg i uvedena akciza na "mirna" vina - navodi Đurović. 

Svi zakoni koje predsjednik države vrati na ponovno odlučivanje u parlamentu, biće po najhitnijem postupku ponovo izglasani, te će tada Jakov Milatović biti primoran da ih potpiše ili snosi ustavne posledice, kao i sud građana, istakao je Đurović.

Ono što je, kako navodi, zaista komično jeste činjenica da se predsjednik Milatović pomalo zanio u vraćanju ovih zakona, pa je tako „vratio“ zakone koji mu nijesu ni dostavljeni od strane predsjednika Skupštine Andrije Mandića.

- Bilo kako bilo, za razliku od Milatovića, parlamentarna većina će omogućiti da minimalne plate od 1. oktobra budu 600 e za srednjoškolce, odnosno 800 e za visokoškolce - zaključio je Đurović.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Milena

Gradjani ne zive bolje,to je laz,vi politicari tako gledate iz svojih velelepnih vila,koje ste zaradili vjerovatno mudroscu i pregalastvom,smuci se covjeku kad vas slusa koliko manipulisete.

Orlov krš

Što drugo očekivati od taster poslanika parlamentarne većine,koja je isključivo vođena ličnim i partijskim interesom! Državni i nacionalni interes su odavno bacili pod noge!

Mila K

Kad male*ni od df pes jonizirajućeg guvernera plače od ljubomore, pa to je bogohuljenje prema Vučiću. Samo je njemu bastalo da izgovori ovoliko slabih rečenica u nizu a da sakrije ljubomoru.