24 °

max 24 ° / min 11 °

Utorak

17.09.

24° / 11°

Srijeda

18.09.

23° / 16°

Četvrtak

19.09.

19° / 15°

Petak

20.09.

23° / 14°

Subota

21.09.

24° / 15°

Nedjelja

22.09.

24° / 16°

Ponedjeljak

23.09.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Aleksić otišao u prvu zvaničnu posjetu, ali zaboravio crnogorsku zastavu!

Izvor: Kabinet Aleksića

Politika

Comments 23

Aleksić otišao u prvu zvaničnu posjetu, ali zaboravio crnogorsku zastavu!

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za obrazovanje, nauku i odnose sa vjerskim zajednicama Budimir Aleksić boravi u međudržavnoj posjeti Republici Srbiji, prvoj službenoj posjeti od izbora na dužnost, gdje se sastao sa ministrom kulture u Vladi Republike Srbije Nikolom Selakovićem, saopšteno je iz Kabineta Aleksića. 

"Na sastanku u Ministarstvu kulture u Beogradu istaknuta je zajednička spremnost na unapređenje bilateralne saradnje u obostranom interesu. U sadržajnom i konstruktivnom razgovoru, naglašena je otvorenost za jačanje veza u oblasti kulture, obrazovanja, nauke i vjerskih zajednica, imajući u vidu kulturološku i duhovnu povezanost, kao i tradicionalno bliske veze dvije zemlje.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Budimir Aleksić je istakao da mu je posebno zadovoljstvo što je njegova prva međudržavna zvanična posjeta upravo Republici Srbiji i zahvalio se svom domaćinu, ministru kulture, na lijepom i toplom prijemu, kao i otvorenom i sadržajnom razgovoru o mogućnostima saradnje između dvije zemalje u oblasti nauke, umjetnosti, kulture i obrazovanja", piše u saopštenju. 

Navodi se da je Aleksić ukazao da "dvije zemlje pripadaju istoj kulturološkoj tradiciji koju je vjekovima oblikovala hrišćanska pravoslavna vjera, kao i da se cjelokupna kultura i stvaralaštvo, kroz vjekove odvija na jedinstvenom srpskom jeziku". 

"Imajući to u vidu, Aleksić je istakao značaj dogovora o modalitetima saradnje u narednom periodu, te naglasio da će on kao potpredsjednik Vlade, kao i Vlada u cjelini, raditi na tome da odnosi između dvije zemlje u narednom periodu budu vraćeni u normalne i prirodne tokove.

Ministar Selaković je istakao da mu je čast i zadovoljstvo što ima priliku da bude domaćin potpredsjedniku Vlade Crne Gore u njegovoj prvoj službenoj posjeti jednoj zemlji od stupanja na dužnost.

Na sastanku je dogovorena intenzivnija saradnji i održavanje zajedničkih manifestacija u narednom periodu, a ministar Selaković je uputio poziv potredsjedniku Vlade Crne Gore za učešće u konkretnim događajima u oblasti kulture kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Ministar Selaković je tom prilikom naveo da je jezik osnova svake kulture, te naglasio da „Vukov srpski jezik jeste ono što spaja i Srbiju i Crnu Goru i ono čime se srpski narod ponosi“.

Napomenuo je da je Ministarstvo kulture Republike Srbije otvoreno za saradnju na institucionalnom nivou uz pokretanje novih inicijativa na polju pozorišne umetnosti, međumuzejske saradnje i izdvačke delatnosti, te upoznao Aleksića sa velikim infrastrukturnim projektima koje Srbija planira u oblasti kulture u okviru održavanja Specijalizovane međunarodne izložbe Ekspo 2027. godine u Beogradu", navodi se u soapštenju. 

Dodaju da je na sastanku bilo riječi i o saradnji na multilateralnom planu u okviru različitih organizacija, među kojima je i Forum slovenskih kultura, koji radi na promociji kulture slovenskih zemalja.

Na fotografiji Aleksića sa Selakovićem, koju je medijima poslao njegov Kabinet, nema crnogorske zastave. 

Komentari (23)

POŠALJI KOMENTAR

Duško

Dokir će masne brade da brukaju Crnu Goru?

nenad_mne

@Jole, a i u Bijogradu ih prime kao neželjene goste! Sada na raport kod Milice preletačice, da se pohvali kako je prodisao!

nenad_mne

@Simikliser , nijesu svi trebovali zastave, nema ih toliko?