17 °

max 18 ° / min 15 °

Četvrtak

03.10.

18° / 15°

Petak

04.10.

19° / 17°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

17° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

18° / 11°

Utorak

08.10.

19° / 12°

Srijeda

09.10.

18° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gorčević sa Satlerom: Spremamo se za zatvaranje poglavlja

Politika

Comments 0

Gorčević sa Satlerom: Spremamo se za zatvaranje poglavlja

Autor: Antena M

  • Viber

„Vlada, Skupština i cjelokupna pregovaračka struktura, posvećeni su dinamiziranju obaveza s ciljem zatvaranja prvog seta pregovaračkih poglavlja do kraja godine“, kazala je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević. 

Ona je danas primila novoimenovanog ambasadora EU u Crnoj Gori Johana Satlera.

Kako je saopšteno iz MEP-a, Gorčević je upoznala Satlera sa planom rada na zaokruživanju reformi u svim pregovaračkim poglavljima.

Istakla je da, osim aktivnosti koje vode ispunjavanju završnih mjerila, Crna Gora se, posebno kroz jačanje administrativnih kapaciteta, priprema za obaveze i mogućnosti koje će nastupiti nakon punopravnog članstva u EU.

Ambasador je pozdravio rad na dobijanju IBAR-a, kao polazne tačke za novu dinamičnu fazu pregovora.

Kazao je da Ministarstvo evropskih poslova i Vlada Crne Gore mogu i u narednom periodu računati na punu podršku i saradnju sa Delegacijom EU i njim lično.

Kako je istakao, Delegacija će nastaviti da bude partner i čvorište saradnje sa EU, ali je važno u narednom periodu intenzivirati komunikaciju sa državama članicama.

Sagovornici su razmijenili mišljenje u vezi sa posjetom Radne grupe za proširenje EU (COELA) koja će boraviti u Crnoj Gori narednih dana.

Saglasili su se da organizacija sastanaka članova COELE sa predstavnicima Vlade, Skupštine i civilnog sektora predstavlja dobar primjer saradnje sa državama članicama EU i priliku za predstavljanje ostvarenih rezultata i daljih planova na putu ka EU.

Gorčević i Satler su, takođe, razmijenili mišljenje o Planu rasta za Zapadni Balkan, saglasivši se da ta inicijativa donosi mnogo koristi, kako za Crnu Goru tako i za region.

Kako su istakli, sredstva iz Plana rasta biće nagrada za sprovedene reforme i doprinijeće poboljšanju kvaliteta života građana. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR