23 °

max 23 ° / min 11 °

Utorak

17.09.

23° / 11°

Srijeda

18.09.

23° / 16°

Četvrtak

19.09.

19° / 15°

Petak

20.09.

23° / 14°

Subota

21.09.

24° / 15°

Nedjelja

22.09.

24° / 16°

Ponedjeljak

23.09.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković Kuč: Ova Vlada je suprotstavljena Crnoj Gori kao državi, ruga se njenim simbolima

Politika

Comments 4

Vuković Kuč: Ova Vlada je suprotstavljena Crnoj Gori kao državi, ruga se njenim simbolima

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanica DPS-a Aleksandra Vuković Kuč, komentarišući posjetu potpredsjednika Vlade za obrazovanje, nauku i odnose sa vjerskim zajednicama, Budimira Aleksića Srbiji, koja je protekla bez zvanične crnogorske zastave, u razgovoru za Antenu M kaže da je NSD partija koja dominantno kreira politiku vlade Milojka Spajića. Kako Spajića navodno ne zanimaju identitetske teme, prepustio je da se njima bavi nekadašnji DF, smatra Vuković Kuč.

"Kako je to vlada naroda, neće nas začuditi da ministar iz neke druge nacionalne grupe ode u zvaničnu pośetu drugoj državi sa zastavom svoje matične države. Ova Vlada je suprotstavljena Crnoj Gori kao državi, ruga se njenim simbolima, jer u njoj nema onih ministara koji je doživljavaju i tretiraju kao građansku.

Razgradnja crnogorske države i građanskog društva odvija se u smjeru istoga cilja, “homogene Srbije”, ali drukčijim sredstvima, kako je i najavio vlasnik vladajuće većine i predśednik NSD-a, kao i crnogorske Skupštine, Andrija Mandić. Sredstvima “meke moći”, negiranjem posebnosti crnogorske kulture, ti šovinisti i nacionalisti pokušavaju poniziti Crnu Goru, kako bi se, budući politički i intelektualni pioni, uzdigli pred svojim tutorem, predśednikom Srbije", kaže Vuković Kuč.

Potpredsjednica DPS-a navodi da je Budimir Aleksić uvijek bio negator nezavisne Crne Gore, crnogorske nacije i jezika, ali to nije smetalo Milojku Spajiću da ga učini potpredśednikom svoje vlade.

"Kao što ni Bošnjačku stranku činjenica da je Aleksić predlagao podizanje spomenika Pavlu Đurišiću (ratnom zločincu koji je upamćen po svome zvjerstvu prema muslimanima) nije zaustavila da uđe u vladu sa njim i legitimiše tu anticrnogorsku i velikosrpsku vladu kao crnogorsku i evropsku. Podanici će naći svoje mjesto u istoriji, ali mi danas moramo zaustaviti sramne pokušaje obezdržavljenja Crne Gore. NSD i Budimir Aleksić ne bi imali priliku da to čine, da im to velikodušno nijesu omogućili Milojko Spajić i Aleksa Bečić", smatra sagovornica Antene M.

Vuković Kuč kaže da i dok god sadašnja većina ne izgubi na izborima, Budimir Aleksić će moći da sramoti Crnu Goru i u Beogradu i u Moskvi. Srećom, kako kaže, Zagreb je podigao rampu takvim putnicima.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

brile

ako ga ne smijeni vlada...Spajić... završio je za vijek vjekova...

Maja

Vi ste ih i doveli na vlast a do juče ih optuživali za terorizam. Jedno pricatw deugo mislite a treće radite.