19 °

max 21 ° / min 11 °

Utorak

17.09.

21° / 11°

Srijeda

18.09.

22° / 15°

Četvrtak

19.09.

22° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

24° / 15°

Nedjelja

22.09.

24° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić: Opomenuo sam Aleksića, razumijem da je Srbin, ali mi služimo državi Crnoj Gori; Notorna neistina da sam "crtao" mjesto za Raonića; Milatović opstruira Evropu sad 2 u predizborne svrhe

Izvor: Antena M, Dragan Tomašević

Politika

Comments 25

Spajić: Opomenuo sam Aleksića, razumijem da je Srbin, ali mi služimo državi Crnoj Gori; Notorna neistina da sam "crtao" mjesto za Raonića; Milatović opstruira Evropu sad 2 u predizborne svrhe

Izvor: Nova M/Portal Analitika/CDM

Autor: Antena M

  • Viber


Premijer Milojko Spajić kaže kako je opomenuo vicepremijera Budimira Aleksića, nakon što je u jučerašnjem saopštenju Vlada proslijedila fotografiju nastalu tokom njegove posjete Beogradu, a na kojoj nije bilo crnogorske zastave.
 
"Opomenuo sam Aleksića zbog tog propusta. U saopštenju koje je otišlo javnosti bila je istaknuta neformalna slika sa platoa na ulazu u Ministarstvo kulture Srbije", rekao je on za Novu M.

Bilo je, kaže, čudno što u tom saopštenju nije bilo ostalih fotografija, na kojima je, tvrdi on, bilo zastava Crne Gore.

Aleksić tvrdi da je crnogorska zastava bila istaknuta…
Propust je, dodaje, bio "na našoj strani"

"Ne sumnjam da je to bila neka zla namjera, razumijem da je Srbin, ali mi služimo državi Crnoj Gori. Ovakve stvari se neće tolerisati u budućnosti", kazao je on. 

Notorna neistina da sam sa  Mandićem i Kneževićem "crtao" mjesto za Raonića

Premijer Milojko Spajić rekao je da je notorna neistina da je sa liderom DNP-a Milanom Kneževićem, predsjednikom Skupštine Andrijom Mandićem i generalnim direktorom RTCG-a Borisom Raonićem korigovao set medijskih zakona kako bi nacrtao to mjesto za Raonića.

Predsjednik Vlade je rekao da je urađeno sve da konkurs za generalnog direktora javnog servisa bude sproveden na najbolji mogući način. Na optužbe da je sa Mandićem, Kneževićem i Raonićem pisao zakon koji ide u korist Raoniću, on kaže da iza svega stoji Evropska komisija.

„Mislim da oni suštinski optužuju EK da stoji iza svega toga jer je Evropska komisija bila ta koja je u mnogome predložila, savjetovala i korigovala naša rješenja“, kazao je Spajić.

„Nikakav uticaj nije postojao, to su apsolutno neistine“, kazao je on.

Milatović opstruira Evropu sad 2 u predizborne svrhe 
 
Povodom odluke predsjednika Crne Gore da vrati na ponovno odlučivanje o predloćenim zakonima, premijer Spajić kaže da je na snazi isključivo opstrukcija programa Evropa sad 2 u predizborne svrhe. Spajić ističe da je namjera da se Evropa sad 2 ne  primjeni na vrijeme i da građani ne bi osjetili benefite kada je obećano.

“Interesantno je da je predsjednik potpisao Zakon o rebalansu budžeta koji do kraja predviđa Evropu sad 2. Potpunu primjenu Evrope sad 2. Tu nemate nikakav problem. Rebalans budžeta do kraja odražava, odslikava Evropu sad 2 u svakom detalju toga programa. A onda ne potpišete zakone koje omogućava taj program. Prvo to je potpuno nelogično, jer ako ste već protiv programa Evropa sad 2 bilo bi principijelno da ne potpišete ni jedno ni drugo”, kazao je Spajić u intervjuu za Novu M.

Prema njegovim riječima, to pokazuje da je na snazi isključivo “opstrukcija programa u predizborne svrhe da se ne bi primjenio na vrijeme i da građani ne bi osjetili benefite kada je obećano”.

“To je nažalost tako i mi smo uradili već neke korake. Otkazao sam posjetu Njujorku gdje sam trebao da predstavljam državu u svojstvu predsjednika Vlade na UNGA najbitnijoj konferenciji Ujedinjenih nacija. Imamo više nego adekvatnu zamjenu. Potpredsjednik Filip Ivanović biće umjesto mene na Generalnoj Skupštini UN-a, dok imamo i potpredsjednika Ibrahimovića koji će učestvovati u svim programima UN-a. Mislim da smo to adekvatno pokrili, iako je nažalost to situacija. Jer ćemo 26. septembra imati ponovno izglasavanje ovih zakona koji su potrebni da bi se Evropa sad 2 primjenila do kraja. Ja kao predsjednik Vlade neću dozvoliti apsolutno nikome da se stvari koje su jako bitne za građane (opstruiraju). Ovo nije bitno za Milojka Spajića, ovo je bitno za život i standard naših građana, za plate i penzije koje su najbitnije teme naših građana”, kazao je između ostalog Spajić.



Komentari (25)

POŠALJI KOMENTAR

Istina

SLUZITE OBOJICA ALI SRBIJI I A.VUCICU!!!!

Dragan PV

E moji Crnogorci da znate koji je to četnik!!!? Kome ste vi dali glasss! Piiiii!!!

goran1234

Kakav Minhauzen. Nije neformalna slika. To je formalna slika.Tako se slikaju svi koji dolaze u posjetu. Gost sa svojom zastavom a domaćin sa svojom. Neformalne su slike sa zastavicama Crne gore na stolu. Misliš li ti da smo svi mi maloumni?