19 °

max 21 ° / min 15 °

Srijeda

18.09.

21° / 15°

Četvrtak

19.09.

21° / 15°

Petak

20.09.

24° / 14°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 14°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović: Spajić predlagao da se ide u saradnju sa DPS-om

Izvor: Arhiva

Politika

Comments 5

Milatović: Spajić predlagao da se ide u saradnju sa DPS-om

Izvor: Vijesti

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je za TV Vijesti da je na Glavnom odboru  Pokreta Evropa sad, nakon parlamentarnih izbora prošle godine, predlog Spajića bio da se ide u saradnju sa Demokratskom partijom socijalista.

Milatović je rekao on nije prisustvovao tom GO, jer je kako ja kazao već tada bilo jasno kojim pravcem će otići PES sa Spajićem koji u kontinuitetu iznosi neistine.
 
Milatović je rekao da je u prvom krugu predsjedničkih izbora Andrija Mandić imao skoro pa namještene debate sa Milom Đukanovićem i da je skoro sve bilo pripremljeno da se izgube predsjednički izbori.

"I da danas imamo gospodina Đukanovića ovdje", rekao je Milatović.

On je ponovio da je premijer Milojko Spajić aktivno i intenzivno sarađivao sa kabinetom bivšeg predsjednika Crne Gore i Demokratskom partijom socijalista  tražeći podršku za svoj kripto-zakon.

Vlada predlaže da minus u javnim finansijama nadomjesti uvođenjem novih poreza i nameta

Milatović je kazao da su prihodi Fonda PIO za ovu godinu oko 600 miliona eura, te da se 150 miliona izvlači i ne ide na povećanje neto zarada radnika, nego u profite poslodavaca, prije svega velikog kapitala.

On je rekao da Vlada predlaže da minus u javnim finansijama tih 150 miliona, nadomjesti tako što će da uvede nove poreze i namete na građane i privredu.

Kazao je da se ugrožava Fond PIO i njegova budućnost, kao i budućnost svih sadašnjih i budućih prenzionera.
 
Milatović je rekao da je Vlada kroz svoja obećanja iznevjerila očekivanja više od 100.000 radnika obećavajući minimalnu zaradu od 700 eura koja se nije desila.

"Ono što se desilo je nezabilježen rast cijena", poručio je Milatović.

Milatović je rekao da nije važno kolika je plata u nominalnom iznosu nego koliko čega može da se kupi.

"Moja odluka da potpišem zakon kojim se minimalna zarada podiže na 600 eura je ispravna i na taj način će se makar malo ublažiti nezabilježen rast cijena koji je smanjio kupovnu moć građana a prije svega onih sa najmanjim primanjima", rekao je predsjednik Crne Gore.

Svima u Crnoj Gori jasno, još odavno, da Spajić izgovara neistine

Milatović je kazao  da je već duži vremenski period svima u Crnoj Gori jasno koliko predsjednik Vlade Milojko Spajić izgovara neistine.

"Jel može neko da kaže da povećanje PDV-a na turizam neće povećati cijene. Ili da povećanje PDV-a na knjige, na kulturu neće povećati cijenu kulture i učiniti je manje dostupnom. Ili da uvođenje novih akciza na vina neće smanjiti konkurentnost naše domaće proizvodnjue u vingradarstvu, ugroziti poslovanje nacionalnog brenda 'Plantaža", ugroziti i umanjiti međunarodnu konkurentnost svakog malog proizviđača vina u Crnoj Gori. Ili da je dobro da se opet u kabinetima ministra prosvjete biraju direktori škola, iako smo svi kao društvo uložili veliki trud da izbor direktora škola izađe iz kabineta ministara prosvjete i predsjednika Vlade. Jel može neko da kaže da je bolje imati namještenog direktora Javnog servisa i direktora Javnog servisa sa pet godina radnog iskustva ili nekog ko malo bolje poznaje taj sektor", rekao je Milatović.

Rast cijena - najveći problem u Crnoj Gori
 
Milatović je kazao da je vrlo jasno da je najveći problem s kojim se trenutno građani u Crnoj Gori suočavaju - rast cijena.

"Smatram da zakon o povećanju PDV-a kao i zakon o uvođenju novih akciza direktno utiču na rast cijena. Dodatno smanjuju i ugrožavaju konkurentnost naše privrede u dva važna segmenta - turizam i proizvodnju vina. Vratio sam ta dva zakona Skupštini na ponovno odlučivanje, apelujući na svakog poslanika da precizno i detaljno pročita argumentaciju i da u drugom krugu glasanja ima u vidu to što sam napisao jer upravo to što sam napisao svaki građanin zna da je istina", kazao je Milatović.

On je rekao da misli da je svima u Crnoj Gori jasno da je nažalost Skupština Crne Gore, mislim prije svega na parlamentarnu većinu, izgubila nadzornu ulogu u odnosu na rad Vlade.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Milo

Eto nema dana da se za nešto ne pomen DPS. Ama mani te se toga više. Nemožete za vaše nesuglastive da se stalno češete o DPS. Uzmite sudbinu u svoje ruke ,na izbore pa šta ko zakuči..

mr

Jedina normalna stranka u Parlamentu sa kojom treba sarađivati, ukoliko se želi napredak i dobro CG, je DPS! Više štete državi CG, za ove četiri god, ste napravili vi koji činite vlast, nego DPS za trideset godina vladanja! Korupcija, kriminal, krađe, bahaćenje, nezakonito zapošljavanje, nepoštovanje Ustava, zakona, sudskih presuda,......! Katastrofa!