16 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PES: Milatović, koji je sa DPS-om srušio većinu u Podgorici, sada neistinama priprema javnost za nastavak saradnje

Izvor: Antena M; Foto: Dragan Tomašević

Politika

Comments 1

PES: Milatović, koji je sa DPS-om srušio većinu u Podgorici, sada neistinama priprema javnost za nastavak saradnje

Autor: Antena M

  • Viber

Jakov Milatović, koji, pored toga što je predsjednik Crne Gore, želi da bude i predsjednik Vlade, Skupštine i gradonačelnik Podgorice, priprema teren da nastavi saradnju sa konstituentima antivladinog bloka i nakon lokalnih izbora, poručuju iz PES-a. 

"Saradnju koju je započeo u gradskom parlamentu Podgorice, te konstantnim sabotiranjem parlamentarne većine, pravdajući se da time štiti Ustav, nekadašnji predsjednik svih građana više i ne krije.

Dok predsjednik države optužuje Spajića da je krajem 2021. godine nešto dogovarao sa Đukanovićem, sada sarađuje sa čovjekom koji je baš u to vrijeme sa Đukanovićem tajno dogovarao manjinsku vladu, uključujući njegovu i Spajićevu smjenu.

Jasno je da Milatović, koji je sa DPS-om srušio većinu u Podgorici, sada neistinama priprema javnost za nastavak saradnje.

Dok se brine za visoke cijene, nastupa u koaliciji sa Abazovićem, čija je Vlada, prema podacima Eurostata, imala najveći rast inflacije. Dok izmišlja da je Spajić predlagao saradnju sa DPS-om, Milatović sa tom partijom pravi većinu u Podgorici.

Dok se zalaže za transparentnost, izbjegava da komentariše dodjelu pasoša Naseru Ramaju od strane 43. Vlade. Dok se zalaže za racionalnost troškova, istovremeno zahtijeva dodatna i ogromna sredstva za potrebe rada svog kabineta, o čemu će javnost biti obaviještena", navode u saopštenju. 

Dok se zalagao za inkluzivnost Vlade sa dvotrećinskom većinom, uključujući koaliciju Za budućnost Crne Gore i Bošnjačku stranku, sada, udružen sa antivladinom koalicijom, kritikuje taj koncept, poručuju iz PES-a. 

"Dok se zalaže za povećanje plata, vraća zakone koji to omogućavaju.

Dok se u javnosti distancira od nepotizma, u pozadini kandiduje rođenu tetku na odborničku listu.

Dok Vlada dobija priznanje za rezultate od Evropske komisije, Milatović potcjenjuje Evropsku uniju tvrdnjom da nije dobro informisana o stanju u državi.

Dok sebe predstavlja borcem protiv DPS-a, istovremeno se zalaže da zajednički kadrovi Đukanovića i Abazovića ostanu na visokim pozicijama u sistemu.

Na kraju, pozivamo Milatovića da dokumentuje sadržaj i pruži dokaze o navodnoj konverzaciji između Spajića i nekadašnjeg šefa kabineta Đukanovića, kao i da transparentno navede izvor. U suprotnom, građanima će biti jasno da je i ova priča kredibilna koliko i Milatovićevo obećanje da će biti predsjednik svih građana i da će savjetnike birati transparentno putem javnog konkursa", zaključili su.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

OTVORIIODGLEDAJ

https://images.app.goo.gl/qXhGNFpFNvqGtVgR9