16 °

max 21 ° / min 15 °

Srijeda

18.09.

21° / 15°

Četvrtak

19.09.

21° / 15°

Petak

20.09.

24° / 14°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 14°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ruge: Veoma je važno da Crna Gora ima ambasadora pri NATO; Milatović: Insistirao sam na tome od početka mandata Vlade

Izvor: Kabinet predsjednika

Politika

Comments 1

Ruge: Veoma je važno da Crna Gora ima ambasadora pri NATO; Milatović: Insistirao sam na tome od početka mandata Vlade

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je pomoćnika generalnog sekretara NATO-a Borisa Rugea.

On je kazao da je jačanje kredibilnosti Crne Gore kao članice Alijanse jedan od spoljnopolitičkih prioriteta države. 

“Crna Gora je pouzdana i kredibilna članica NATO-a koja svojim djelovanjem potvrđuje posvećenost ispunjavanju svih obaveza. Nastavićemo da u svakom pogledu doprinosimo jačanju jedinstva Alijanse”, poručio je predsjednik Milatović.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika, istakao je da je posjeta Rugea još jedna potvrda posvećenosti Alijanse Zapadnom Balkanu kao regionu od strateškog značaja, i da je rat u Ukrajini potvrdio važnost koju NATO ima u smislu obezbjeđivanja šire globalne bezbjednosti.

"Intenziviranje političkog dijaloga između saveznika, jedinstvo i solidarnost sa partnerima i među državama članicama, kao i odluke koje smo donijeli u kontekstu jačanja vojnog prisustva na istoku, povećanja izdvajanja za odbranu i pružanja podrške kroz NATO okvire, pokazali su snagu Alijanse”, saopštio je predsjednik Milatović.

Pomoćnik generalnog sekretara Ruge je kazao da je za jačanje kredibilnosti članstva zemlje u Alijansi veoma važno popunjavanje mjesta ambasadora Crne Gore pri NATO-u, kako bi država bila predstavljena na najbolji mogući način.

"Predsjednik Milatović je u tom kontekstu istakao da je na tome insistirao od početka mandata nove Vlade i iskazao očekivanje da će ona u najskorijem roku uputiti prijedlog kandidata za tu poziciju", ističe se u saopštenju. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Milo je uveo Crnu Goru u NATO i primljeni smo kao iskreni prijatelji . Od "oslobodjenja " Crne Gore avgusta 2020 godine Crna Gora nije vise pouzdan partner i to oni znaju bolje od gradjana Crne Gore. To sto daju ovakve izjave znaci da ipak drze stvari pod kontrolom a ne zaslugom nasih zvanicnika