16 °

max 21 ° / min 15 °

Srijeda

18.09.

21° / 15°

Četvrtak

19.09.

21° / 15°

Petak

20.09.

24° / 14°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 14°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poslanici opozicije traže hitno saslušanje više funkcionera zbog propusta pri širenju Q groznice

Politika

Comments 1

Poslanici opozicije traže hitno saslušanje više funkcionera zbog propusta pri širenju Q groznice

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanici opozicije u Skupštini Crne Gore podnijeli su zahtjev za kontrolno saslušanje ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića, direktora za Upravu i bezbjednost hrane Vladimira Đakovića, predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, predsjednika Opštine Danilovgrad Alreksandra Grgurovića i direktora IJZ Crne Gore Dragana Lauševića na temu "Propusti nadležnih u suzbijanju širenja Q groznice.

“Imajući u vidu da se na prostoru opština Nikšić i Danilovgrad pojavila zarazna bolest kod krava – Q groznica, od koje je, u međuvremenu zaraženo dvoje ljudi, smatramo da je neophodno da svi prethodno navedeni, budu saslušani pred ovim Odborom. Podsjećamo da je javnost za epidemiju Q groznice saznala slučajno prek objelodanjivanja podataka o nepropisnom zakopavanju, otkopavanju i transportu zaraženih krava na teritoriji Nikšića, nakon čega su objavljeni i snimci iz Danilovgrada, čime je u opasnost dovedeno i zdravlje stanovnika ove dvije opštine”, navodi se u obrazloženju.

Koliko su lokalne samouprave, Uprava za bezbjednost hrane i resorno ministarstvo neprofesionalno postupali u slučaju ove epidemije, kako navode, potvrđuje podatak da su krajem jula obavijestili IJZCG, a prije dva dana su kazali da su prvi slučajevi zaraze kod životinja identifikovani početkom juna.

“Zbog propusta u suzbijanju širenja Q groznice ugrožene su farme, samim tim i stočarski fond, mlječna i mesna prerađivačka industrija u Crnoj Gori, te očekujemo od poslanika Skupštine Crne Gore da pokažu odgovornost i omoguće građanima Crne Gore da dobiju odgovore na sva problematična pitanja kako bi ovaj slučaj dobio institucionalni epilog”, navodi se u obrazloženju.

Zahtjev su podnijeli Aleksandra Despotović, Oskar Huter, Drita LIolla, Ana NJovaković Đurović i Branislav Nenezić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

!!!

Zamislite vi državu koja krije epidemiju zbog partijskih interesa.Sve je to na nivou intelekta ministra,njegove partije i glasača.Ne bi me začudilo da njihovi svetosavski glasači i ovo opravdavaju da će izbori, pa kad prođu da se objavi.Pa makar se i iz njihovih porodica neko razbolio.Morbidno.