19 °

max 20 ° / min 17 °

Petak

04.10.

20° / 17°

Subota

05.10.

21° / 15°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

20° / 13°

Srijeda

09.10.

17° / 15°

Četvrtak

10.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jakšić-Stojanović DPS-u: Nakon svega što ste uradili  obrazovanju u Crnoj Gori, odakle vam smjelosti da tražite  moju ostavku?

Izvor: MPNI

Politika

Comments 5

Jakšić-Stojanović DPS-u: Nakon svega što ste uradili  obrazovanju u Crnoj Gori, odakle vam smjelosti da tražite  moju ostavku?

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović obratila se javnosti, poštovanim građankama i građanima, pisanom izjaviom u kojoj navodi da je javnost danas  upoznata da nikakvog političkog skupa u JU OŠ " Savo Kažić" nije bilo.

"Međutim to nije omelo naše kolege iz DPS-a da, uprkos činjenici da znaju isto što i ja, pošalju saopštenje medijima u kojem se pozivaju na etiku i Opšti zakon o obrazovanju i vaspitanju,  tražeći od mene, ni manje ni više, nego ostavku. Kad je javnost saznala ono što su i oni znali  prije nego što su poslali saopštenje, a to je da Mjesna zajednica nije isto što i škola (dokaz: fotografija 1 u prilogu), tražili su od medija da njihovo saopštenje povuku.  Uvažene kolege iz DPS-a, pokušavajući da me uvučete u načine zloupotreba koje ste dugo i temeljno vježbali  i stavljajući mene  u okvire događaja koji se nisu ni desili, vjerovatno ste probali građanima da poručite da  smo svi isti. I da sam ja kao i vi. Ne, gospodo, nismo svi isti. I ja nikad neću biti kao vi", navela je ministarka u izjavi.

Ističe da je resor  kojim rukovodi povjerenje građana stekao na način koji kolege iz DPS-a ne mogu ili ne žele da razumiju i dodaje da je tim na čijem je čelu, u prethodnih deset mjeseci  imao je  samo jednu vodilju,  a to je da ne radimo stvari kao DPS, nego da radi za dobro obrazovnog sistema i sve naše djece. 

"Svjesna sam  da izgarate za nekim slučajem da otkrijete pritiske i zloupotrebe, posebno u susret predstojećim izborima, pa kad ih ne nalazite, onda ih izmislite, ali građani znaju da u  obrazovnom sistemu kojim rukovodim nema mjesta ni politici ni političkim tribinama u obrazovnim objektima! To je, ipak, bio vaš manir. Zakon i član zakona  na koji  se sad pozivate trebalo je da čitate  2018. godine prije nego ste u jednom školskom objektu u Kotoru organizovali predozborni politički skup! Razliku između mene i vas znaju i oni koji se svakodnevno obraćaju ovom resoru i meni lično, osjećajući povjerenje i iskazujući nadu da bolje vrijeme za naš obrazovni sistem  dolazi. Dolazi, to znate i vi, zato i pokušavate obmanama da skrenete naš kolosjek", navodi ministarka u izjavi.

Dodaje da istina ima tu čudnu osobinu da se uvijek pojavi.

"Moja se pojavila na fotografiji 1 , a vaša na 2. fotografiji (obje u prilogu). Na kraju, u skladu sa svojim profesijom, još mogu  da konstatujem: Uvažene kolege, nije to dobro. Molim vas, za drugi put se bolje pripremite. I provjerite prije nego što nešto objavite. I kad već provjerite i dobijete potvrdu da nešto nije istina, ne srljajte radi jeftinih političkih poena još dublje. Ovog puta ste pali pred najstrožom komisijom -  poštovanom javnosti Crne Gore, prosvjetnim radnicima, roditeljima, učenicima. Potpis na vaš neuspjeli pokušaj, staviće ko treba. I kad treba. A ja ću i dalje nastaviti da radim isključivo u interesu i moje i vaše djece, čineći ovaj obrazovni sistem i naše društvo boljim za sve nas", navela je na kraju izjave ministarka Anđela Jakšić-Stojanović.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

G-djo ministarko , necu vam se mijesat sta cete vi radit u interesu " moje djece " ali kao roditelj i gradjanin imam pravo i obavezu da se mijesam i da znam ko i sta radi u interesu "vase djece" . Dakle , polakote .Cerat cemo se mi jos !

Legenda

Naravno da traže prvo zbog jezika a i zbog širenja veliko srpstva u školama.Dok je dps bio niko je za razliku dok ste vi blago stanje posebno u skolama

Rosa Luksemburg

Skola u Herceg Novom. Profesorica " Slobodno se djeco vi prekrstite kad cujete zvono sa crkve, necu se ja ljutiti". Mnogo, mnogo je lose stanje ministarko. A vi ste sad oodgovorni