15 °

max 21 ° / min 14 °

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

19° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

20° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 14°

Srijeda

09.10.

16° / 15°

Četvrtak

10.10.

21° / 15°

Petak

11.10.

21° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Spajić da objasni ko je nastavnike i đake poslao Vučiću i stavio crnogorsko školstvo u službu “srpskom svetu”

Politika

Comments 2

DPS: Spajić da objasni ko je nastavnike i đake poslao Vučiću i stavio crnogorsko školstvo u službu “srpskom svetu”

Autor: Antena M

  • Viber

Pozivamo premijera Crne Gore Milojka Spajića da crnogorskoj javnosti predoči po kojem kriterijumu su se birali nastavnici i učenici crnogorskih škola kako bi, politički izabranim predsjednicima opština, koji ne priznaju državu Crnu Goru i njene simbole, pravili društvo na smotri u organizaciji predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, saopšteno je iz DPS-a.

"Premijer je dužan da odgovori ko stoji iza ovog institucionalnog skandala i izrugivanja crnogorskog školstva.

Crna Gora je kuća svih njenih građana, u čijim školama se nikad nije zapošljavalo prema nacionalnoj pripadnosti, niti su se učenici nacionalno i vjerski izjašnjavali", navodi se u saopštenju.

Stoga je, kažu, premijer Spajić dužan da objasni ko je, kada i kako birao “delegaciju” koja je učestvovala u političkom mentorisanju sa strane, svjesnom ruganju Crnoj Gori kao građanskoj državi i u namjeri da se regionalnoj javnosti poruči da je Crna Gora duboko zagazila u proces etnofederalizacije, pod mentorstvom Beograda, iz čije se  glave i formirala vlada naroda u Crnoj Gori, kako bi se društvu i državi nanijela trajna šteta.

"Ovo je direktna odgovornost premijera, ministarke prosvjete, nauke i inovacija i ministra vanjskih poslova, od kojih očekujemo da javnosti daju objašnjenje ko se poigrava crnogorskim obrazovnim sistemom i iz njega regrutuje nastavno osoblje i učenike koji služe kao dekor predsjedniku Srbije, za  njegove nacionalističke tirade", zaključuju iz DPS-a.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

objašnjenja

Ministarka bi mogla da odgovori: ko je odveo učenike na ovaj nacionalno-politički skup u BG? Da li je tačno da pojedini direktori u svojim kancelarijama kaže slike svetaca, da li je učiteljica u HN preporučila djeci da se krste kada uslišaju zvona susjedne crkve? Popovi napreduju polako ali sigurno!

Brano Bozovic

Zasto kad je on sluga najgore vrste Vucicu. On je IZDAJNIK svoje drzave,nesto cega ce se stideti i njegova porodica,a on se ne stidi.