16 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krapović: U najkraćem roku zakazati sjednicu Savjeta i izabrati novog načelnika Generalštaba

Izvor: Antena M; Foto: Dragan Tomašević

Politika

Comments 2

Krapović: U najkraćem roku zakazati sjednicu Savjeta i izabrati novog načelnika Generalštaba

Autor: Antena M

  • Viber

- Pozdravljam gest odgovornosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brigadnog generala Zorana Lazarevića, saopštio je danas ministar odbrane Dragan Krapović. 

"I sam sam, u nekoliko navrata, upozoravao da sektor odbrane i Vojska Crne Gore i ne treba da trpe dnevnu politiku i ne treba preko sistema odbrane voditi kampanju za lokalne izbore. Ukoliko je u prethodnom periodu, bilo šta vezano za cijeli ovaj postupak, i bilo nejasno, vjerujem da je ovakvim gestom brigadnog generala Zorana Lazarevića stavljena tačka na sve dileme i eventualna nerazumijevanja.

Sada je hitno potrebna ozbiljnost i odgovornost svih nadležnih, te apelujem da se sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost zakaže u najkraćem mogućem roku i da se na istoj donese odluka o razrješenju od dužnosti aktuelnog načelnika Generalštaba, kao i da se nakon toga donese odluka o postavljenju novog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore i time obezbijedi nesmetano funkcionisanje Vojske Crne Gore i obezbijedi kontinuitet i funkcionalan lanac komandovanja", naveo je ministar Krapović. 

 

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Polako Krapovicu , Predsjednik Milatovic je vrhovni komandant Crnogorske vojske .Nacelnik Lazarevic jeste od njega trazio da potpise tvoje rjesenje o njegovoj smjeni , ali mi jos nije poznato da je to Milatovic uradio i hoceli do toga doci. Zato toga tvoga izabranog nacelnika drzi jos malo u fioku