Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić: Ubijeđen sam da će u periodu pred nama mađarski političari da ohrabre Crnu Goru u ostvarenju naših ciljeva

Izvor: Antena M

Politika

Tag Video
Comments 1

Mandić: Ubijeđen sam da će u periodu pred nama mađarski političari da ohrabre Crnu Goru u ostvarenju naših ciljeva

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Skupštine Mađarske Lazlo Kover boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa mađarskim kolegom, predsjednik Skupštine Andrija Mandić poručio je da je ovo važan dan za parlament i same odnose Mađarske i Crne Gore. 

"U današnjem razgovoru ja sam trazio da tu našu dobru saradnju unaprijedimo tako što bi u Briselu pokušali da zajednički ostvarimo ambiciozni plan a to je da Crna Gora zatvori do kraja godine četiri poglavlja.

Inicirano je da se do kraje godine održi jedna međuvladina konferencija za vrijeme mađarskog presjedavanja", kazao je Mandić. 

Istakao je da su razgovarali i na druge teme, kao i o ekonomskoj saradnji.

"Mislimo da postoji tu veliki prostor i resurs koji još nije iskorišten.

Ubijeđen sam da će u periodu pred nama mađarski političari da ohrabre Crnu Goru na ostvarenju naših ciljeva", kazao je Mandić. 

Državama kandidatima za članstvo u Evropskoj uniji (EU) treba omogućiti da napreduju po svojim rezultatima, rekao je predsjednik mađarskog parlamenta Lazlo Kover ocjenjujući da je Crna Gora više čekala na pridruženje Uniji nego što je trebalo.

Kover je, nakon sastanka sa crnogorskim kolegom u Podgorici, Andrijom Mandićem, rekao da je Mađarska privržena integraciji zemalja Zapadnog Balkana.

On je dodao da su uvjereni da je sa aspekta stabilnosti, bezbjednosti i ekonomskog razvoja Evrope, veoma važno da se i Zapadni Balkan što prije pridruži Uniji.

“Uvjereni smo da svakoj zemlji kandidatu treba omogućiti da napreduje po svojim rezultatima, ne treba ih uzimati pod istu kapu”, kazao je Kover.

Kover je kazao da mu je čast što treći put dolazi u Crnu Goru.

"I u odnosu na poslednji put, sada sam se uvjerio u razvoj koji je vaša zemlja postigla. 

Svakako u cijelom postupku Crna Gora je najviše napredovala. Bez obzira na sve ostale okolnosti, zbog nevoljnosti Brisela Crna Gora je mnogo više čekala na prijem nego što je to trebalo. Posljednjih godina raspoloženje za proširenje EU se promijenilo i mi smo ponosni na to što je komesar za prosirenje Oliver Varhelji u tome odigrao veoma važnu ulogu. Sa naše strane smatramo da ćemo podržati sve što je Mandić predložio, što se tiče zatvaranja poglavlja. 

Za vrijeme narednih mjeseci presjedavanja Mađarske EU, učinićemo sve što je u našoj moći da se ti ciljevi ostvare", kazao je predsjednik Skupštine Mađarske. 

Smatramo da u EU treba da vratimo osjećaj jačanja nacionalnih vrijednosti, rekao je on.

"Jaka EU se može ostvariti samo ako cijeni jake nacionalne i hrišćanske vrijednosti", kazao je Kover. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

herzeg

sastali se ultra nacionalisti. orbanovi i vucicevi