15 °

max 21 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

21° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vučić folkloraše iz Pljevalja predstavio kao učenike i nastavnike

Izvor: EPA-EFE

Politika

Comments 9

Vučić folkloraše iz Pljevalja predstavio kao učenike i nastavnike

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić juče je povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave na prijemu poručio "učenicima i nastavnicima" iz Crne Gore i BiH entiteta RS da je „Srbija njihova kuća, baš kao što je i njegova i kuća svih nas“.

Ministarstvo prosvjete, nauka i inovacija Crne Gore ogradilo se od izjave Vučića današnjim saopštenjem u kojem navode da nijedna od 163 osnovne škole u Crnoj Gori nije organizovala odlazak učenika i nastavnika na prijem kod predsjednika Republike Srbije.

Ono što široj javnosti nije bilo poznato jeste da su jedina djeca iz Crne Gore koja su prisustvovala svečanosti na Andrićevom vijencu bili polaznici folklora SKC Patrijarh Varnava sa učiteljicom Bojanom Milić iz Pljevalja, koji su u petodnevnoj posjeti nekoliko opština u Srbiji kao što je i prenio PV portal.

Prijemu je, kako javlja PV portal prisustvovao i predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš.

Ovo nije prvi put da djecu iz Crne Gore pozivaju u Srbiju, i da im tu državu predstavljaju kao "njihovu kući". Antena M pisala je i o kampu koji je organizovan u julu u Beogradu a koji je okupljao i djecu iz Crne Gore.

“Omladinski kamp Svetlost” tada je organizovao Inkluzivni pokret iz Srbije, a cilj projekta bio je, kako su naveli organizatori, da se “podigne svest srpske dece iz Crne Gore o pripadnosti Srbiji.”

Kamp je bio namijenjen djeci od 12 do 18 godina, a ono što je zanimljivo je da su bila pozvana samo djeca iz opština na čijem su čelu prosrpske stranke: Pljevalja, Berana i Herceg Novog. 

 

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Hisen Babajic

Kara,dobra stvar je sto se moze sa njima izac na kraj,das im da glodju one papke sto su htjeli da ih prodaju kinezima i mozes im radit sto hoces

Hisen Babajic

Kara,u pravu si,oni su guje

KaraRadusinović

@Hisen Babajic Jeste ali ovako podmuklije neprijatelje nije Osim njih istih 1918 godine.9