20 °

max 20 ° / min 17 °

Petak

04.10.

20° / 17°

Subota

05.10.

21° / 15°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

20° / 13°

Srijeda

09.10.

17° / 15°

Četvrtak

10.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krapović uputio dopis Milatoviću za hitno zakazivanje sjednice Savjeta

Politika

Comments 5

Krapović uputio dopis Milatoviću za hitno zakazivanje sjednice Savjeta

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar odbrane Dragan Krapović uputio je danas dopis predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću sa apelom da se u najkraćem mogućem roku zakaže sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost radi donošenja neophodnih odluka, saopšteno je iz MO.  

U prvom redu, kako je naveo Krapović, radi razrješenja dužnosti aktuelnog načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Zorana Lazarevića i time omogućilo imenovanje novog.

„Sa tim u vezi, podsjećam Vas da sam, kao odgovoran čovjek i ministar, predložio oficira koji bi trebalo da zamijeni brigadnog generala Zorana Lazarevića na dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore“, naveo je Krapović.

On je podsjetio Milatovića da se sa razrješenjem slaže i sam aktuelni načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, što je naveo u svom nedavnom dopisu upućenom predsjedniku države.

„Naravno, odluka je u potpunosti u nadležnosti Savjeta za odbranu i bezbjednost, te ne bih želio da se miješam u njeno donošenje, osim u dijelu nadležnosti koje mi pripadaju shodno zakonu“, naglasio je Krapović.

On je podvukao da je Vojsci Crne Gore hitno potrebna kadrovska reforma u skladu sa strateškim dokumentima i procjenama potreba službe za podmlađivanje, te da bi se svako dalje odlaganje sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost negativno reflektovalo na stanje u Vojsci Crne Gore, lanac komandovanja, kao i na ispunjavanje obaveza koje proističu iz misija Vojske Crne Gore.

 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Neṣ̌to

mu se mnogo ẓ̌uri, meɗutim svaki č̣asni ofivor i vojnik neĉr prihvstiti komandj koja bi bilavuperrna na narod...svi oni ĉe tu komandu odbiti a č̣inomi se da je to namjera Krapovica a sve u vezi Lovcena ... znamo da je ranije zloupotrijebljen vojni helihopter...a nebi bilo dobro da se to ponovi.

simikliser

znaci uvijek ce poslusnot i partijski rad biti nagradjeni umjesto znanja iskustva lojalnosti prema drzavi