12 °

max 18 ° / min 12 °

Nedjelja

06.10.

18° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

17° / 15°

Četvrtak

10.10.

20° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krapović sa ambasadorom Kalkavanom: Turska značajno doprinijela modernizaciji Vojske Crne Gore

Izvor: Ministarstvo odbrane

Politika

Comments 0

Krapović sa ambasadorom Kalkavanom: Turska značajno doprinijela modernizaciji Vojske Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar odbrane, Dragan Krapović, sastao se sa ambasadorom Republike Turske, Barišom Kalkavanom i novoizabranim izaslanikom odbrane, pukovnikom Mehmetom Cetinom Atamanerom, saopšteno je iz tog resora.

Krapović je, kako je navedeno, istakao da je Turska važan saveznik Crne Gore i naglasio da je između dvije zemlje uspostavljena kvalitetna i intenzivna odbrambenu saradnja.

On je podvukao i značaj višegodišnje podrške Turske u vidu donacija vojne opreme Crnoj Gori, koje su značajno doprinijele procesu modernizacije Vojske Crne Gore.

Krapović je iskazao i zadovoljstvo što je naimenovanjem pukovnika Atamanera Crna Gora dobila prvog rezidentnog izaslanika odbrane Turske u Crnoj Gori. Kazao je da će to nesumnjivo doprinijeti daljem razvoju odbrambene saradnje i poslati snažnu poruku o jačanju međudržavnih odnosa Crne Gore i Republike Turske.

Ambasador Kalkavan je takođe naglasio da su naše dvije zemlje razvile odličnu saradnju, kako na polju odbrane, tako i u drugim oblastima od značaja.

Iskazao je spremnost za dalje snaženje bilateralnih odbrambenih odnosa, imajući u vidu značaj zajedničkog djelovanja u trenutnom geopolitičkom kontekstu.

"Pukovnik Atamaner je kazao da je i njegovo postavljanje za rezidentnog izaslanika odbrane pokazatelj koliko njegova zemlja drži do razvoja odbrambene saradnje sa Crnom Gorom. Dodao je da će dati lični doprinos za njen dalji razvoj i otvaranje  mogućnosti za nove aktivnosti i projekte od obostranog značaja", navodi se u saopštenju.

On se sastao i sa načelnikom Štaba Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnikom Mitrom Klikovcem.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR