13 °

max 17 ° / min 13 °

Nedjelja

06.10.

17° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 14°

Četvrtak

10.10.

22° / 17°

Petak

11.10.

21° / 16°

Subota

12.10.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Skupština sjutra domaćin Drugog međuparlamentarnog foruma

Izvor: Antena M/Dragan Tomašević

Politika

Comments 0

Skupština sjutra domaćin Drugog međuparlamentarnog foruma

Autor: Antena M

  • Viber

Delegacija Skupštine u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju u saradnji sa Parlamentarnom skupštinom OEBS-a organizuje Drugi međuparlamentarni forum delegacija Jugoistočne Evrope u PS OEBS, koji će na temu „Regionalna saradnja za napredan turistički sektor“, biti održan u Plenarnoj sali Skupštine Crne Gore, sjutra u 10 sati.

U uvodnom dijelu Foruma, kako navode iz crnogorskog parlamenta, prisutnima će se obratiti Nikola Camaj, potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Kirijakos Hađijani, specijalni predstavnik PS OEBS-a za Jugoistočnu Evropu, Jelena Nedović, šefica Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a i Pia Kauma, predsjednica Parlamentarne skupštine OEBS-a, koja će se obratiti video putem.

U okviru Međuparlamentarnog foruma koji okuplja predstavnike parlamenata iz Jugoistočne Evrope i članica Evropske unije, učesnici će, kaako kažu, diskutovati o temama posvećenim ulozi turizma u ekonomskom rastu, održivom razvoju, kao i inovacijama i otpornosti u ovoj industriji.

Iz Skupštine navode da će uvodne govore u ovim sesijama održati ugledne ekspertkinje iz oblasti turizma: Nina Drakić, predsjednica Privredne komore Crne Gore, Ana Tripković Marković, direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Silvana Đurašević, dekanica Fakulteta za turizam Univerziteta Mediteran.

Tokom popodnevnih sesija, učesnici će, dodaju, imati priliku da čuju i izlaganja zamjenika šefa Misije OEBS-a u Crnoj Gori Đovanija Gabasija, kao i generalnog sekretara Skupštine Crne Gore Aleksandra Klarića, koji će govoriti o saradnji sa Skupštinom kao krajnjim korisnikom.

Na kraju, o ulozi Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori govoriće zamjenik šefa Delegacije EU Rikardo Seri.

Iz crnogorskog parlamenta kažu da će cilj ovog foruma biti promovisanje regionalne saradnje i razmjene ideja o unapređenju turističkog sektora, sa posebnim naglaskom na održivost, inovacije i ekonomski rast.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR