Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PES, Demokrate, NSD i DNP odgovorili Smailoviću: Nijesmo ucjenjivali ni uslovljavali, čekamo kraj godine

Politika

Comments 3

PES, Demokrate, NSD i DNP odgovorili Smailoviću: Nijesmo ucjenjivali ni uslovljavali, čekamo kraj godine

Autor: Antena M

  • Viber

"Pokret Evropa Sad, Demokrate , NSD i DNP kao konstituenti 44. Vlade svojim principijelnim stavovima prilikom njenog formiranja, a kasnije i prilikom rekonstrukcije, nijesu ucjenjivali ni uslovljali nijednog konstituenta", navodi se u njihovom zajedničkog saopštenju.

Samo su, kako navode, jasno i principijelno saopštili premijeru Spajiću svoje stavove povodom proširenja Vlade.

"Nemamo namjeru da se bavimo bilo kakvom vrstom izvođenja poltičkih kata u susret podgoričkim izborima kao što to čine neki drugi i u skladu sa postignutim dogovorom, sačekaćemo kraj godine da vidimo da li će sporazum biti realizovan", ističu u saopštenju.

Reagovali su na izjavu predsjednika kluba poslanika Bošnjačke stranke i odbornika u Opštini Bijelo Polje Amera Smailovića koji je za Dan rekao da svi konstituenti bjelopoljske vlasti poštuju koalicioni sporazum i da lokalna samouprava funkcioniše na zadovoljstvo svih građana.

Podsjetio je da je postizbornim koalicionim sporazmom čelna pozicija u Skupštini opštine Bijelo Polje pripala Bošnjačkoj stranci.

"To mjesto bilo je upražnjeno nakon što je prethodni predsjednik Ernad Suljević izabran za ministra. Izbor Selme Omerović za novu predsjednicu pokazatelj je da se koalicioni sporazum poštuje i da vlast u Bijelom Polju funkcioniše bez obzira na dešavanja na državnom nivou", istakao je Smailović.

U tekstu se podsjeća da je predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, saopštio je prije dvije sedmice da su prije ulaska u 44. Vladu iz Bošnjačke stranke rekli da će do kraja godine napustiti koaliciju s DPS-om u Bijelom Polju, a ako to ne urade, kako je dodao, premijer Milojko Spajić ima obavezu da inicira smjenu ministara iz te stranke.

"Bošnjačka stranka odluke donosi autonomno i u interesu građana koji nam daju povjerenje, i tako će biti i ubuduće. Mladi ljudi koji su preuzeli odgovornost da vode opštinu žele iskren odnos prema građanima i ne funkcionišemo na principu bilo kakvih ucjena", tvrdi Smailović.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

KACUBER

Ibro diplomatski ćuti, u skladu sa novom funkcijom. Za sada prezadovoljan : stare partnere je prevario na državnom nivou, a nove bi da vara na lokalu, gdje bez starih ne može i neće moći. Hoće li "Dalaj Lama" i ovo ispeglati radi "evropskog puta" prema Evroaziji.

jovan j.

Ko sa đavolom sadi tikve, o glavi mu se lome.

Joksim

Sjajan odgovor novouspostavljenim, pomiriteljskim političkim partnerima! Bošnjaci su to i zaslužili!