24 °

max 24 ° / min 15 °

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Albanski forum: Amfilohije Radović sijao mržnju, predlog u suprotnosti sa sporazumom, napuštanje sjednice Vlade neće biti jedina odluka

Politika

Comments 8

Albanski forum: Amfilohije Radović sijao mržnju, predlog u suprotnosti sa sporazumom, napuštanje sjednice Vlade neće biti jedina odluka

Autor: Antena M

  • Viber

Razlozi za napuštanje sjednice Vlade CG su formalni i suštinski, saopšteno je iz Albanskog foruma.

"Formalni: Materijal koji je Vladi dostavljen na razmatranje je nepotpun i neuredan, ne sadrži ono što je propisano da dokument koji Vlada razmatra mora da sadrži. Nema ni dokumenta o stavljanju van snage Rješenja koje se pominje. Novi materijal nije razmatran na komisijama..", navode u saopštenju.

Dodaju, da su suštinski razlozi što je Amfilohije Radović sijao mržnju nazivajući pogrdnim i uvredljivim imenima Albance, Bošnjake i Muslimane, ali i Crnogorce koje kao naciju nije priznavao.

"Iskazivao je i širio mržnju prema Zapadu i demokratskim državama i društvima i prema našim susjedima, a podržavao najnazadnije i najretrogradnije države i režime. Negativno se izražavao ne samo prema nacionalnim, već i svim drugim manjinama. Hvalio je osuđene ratne zločince i umanjivao njihove zločine.

Nije bez razloga u svakom demokratskom društvu i red i propis da do podizanja spomenika bilo kome treba da prođe vremena jer se svačije djelo ispravno cijeni tek sa istorijskom distancom", navode u saopštenju.

Kako dodaju, dovoljno je i formalnih i suštinskih razloga da akt ne bude razmatran na sjednici Vlade.

"Pored toga, predlog je u suprotnosti sa sporazumom koji smo potpisali da ćemo po svakom pitanju koje nas dijeli imati koordinaciju s ciljem postizanja dogovora.

Kada su iz dnevnopolitičkih razloga ignorisani i propisi, i dogovor i običaji i tradicija i dosadašnji odnos unutar vladajuće koalicije nije ostalo ništa drugo bez da danas napustimo današnju sjednicu Vlade, a neće biti jedina odluka", zaključuju u saopštenju.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Hisen Babajic

NECE ONI NAPUSTIT VLADU,SVI VOLE DA SU PRI KORITU,TAKO KUPUJU GLASOVE,NAMJESTANJEM POSLOVA,ZAPOSLJAVANJEM I SL

Hisen Babajic

AJDE BAS DA VAS VIDIMO STO CE TE UCINJET