18 °

max 23 ° / min 15 °

Petak

20.09.

23° / 15°

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 15°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za spomenik Amfilohiju glasali ministarka Naida Nišić i deklarisani Crnogorci, Maida Gorčević izašla prije glasanja

Izvor: Cdm

Politika

Comments 14

Za spomenik Amfilohiju glasali ministarka Naida Nišić i deklarisani Crnogorci, Maida Gorčević izašla prije glasanja

Autor: Antena M

  • Viber

Glasanju za Odluku o davanju saglasnosti Opštini Berane za izgradnju spomenika preminulom mitropolitu MCP SPC Amfilohiju Radoviću nije prisustvovala ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, koja je sa sjednice izašla neposredno prije glasanja, dok je ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić glasala za podizanje spomenika čovjeku koji je branio legat, lik i djelo presuđenih ratnih zločinaca Radovana Karadžica i Ratka Mladića, saznaje Antena M iz više dobro informisanih izvora.

Antena M pokušala je da ovu informaciju potvrdi od ministarki Gorčević i Nišić, ali se one nijesu javljale na telefonski poziv, niti su htjele da odgovore na sms poruku u kojoj ih je Antena M pitala za potvrde saznanja.

Glasanje za kontroverznu odluku crnogorske Vlade ni bez Gorčević nije moglo biti jednoglasno, jer su ministri iz redova Bošnjačke stranke i albanskih partija napustili sjednicu vlade još prilikom utvrđivanja Dnevnog reda, takođe zbog namjere da se da saglasnost na podizanje spomenika čovjeku koji nije priznavao Crnogorce a za muslimane je govorio da su ljudi lažne vjere.

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić, koji se nedavno javno deklarisao kao Crnogorac, kazao je da je ponosan što je predsjedavao sjednicom na kojoj je, mimo zakonskih uslova, data saglasnost za podizanje spomenika čovjeku koji je crnogorsku naciju smatrao za komunističku izmišljotinu, nazivao kopiletom, nakotom... Nema informacija da je iko od ministara koji se deklarišu kao Crnogorci imao problem da gasa za ovu odluku Vlade.

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

Betoven

Naida se sprema da postane Nada i da se vrati u vjeru pradjedovsku, kako bi to Amfilohije volio.

Brano Bozovic

Bravo,Bravo,Bravo od ovakve neznavene Ministarke nije se drugo ocekivali. Ministri iz manjinskih naroda vjerovatno nebi podnijeli ostavke.Ako bi kojim slucajem CETNICKA BAGRA,napravila spomenik u Tuzima Slobu Milosevicu,u Rozajima Pavla Durisica.Milije su fotelje!

Sandra

@Nency Ljaljo je u cetvrtom srednje po Ekonomskoj školi nosio trobojku i srbovao vise no iko...svi iz njegove porodice se izjašnjavaju kao Srbi..!