19 °

max 19 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

21° / 14°

Nedjelja

13.10.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sa skupa podrške Palestini zatraženo da se u skupštinsku proceduru uvrsti prijedlog rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini

Izvor: Antena M

Politika

Comments 2

Sa skupa podrške Palestini zatraženo da se u skupštinsku proceduru uvrsti prijedlog rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini

Autor: Antena M

  • Viber

Ispred Skupštine Crne Gore održan je skup podrške Palestini, koji je počeo minutom ćutanja za sve žrtve u Gazi. 

"Godinu dana nedužni i slobodoljubivi narod Gaze pati pod konstantnim bombardovanjem, izgladnjivanjem, bolešću i najbrutalnijom vojnom okupacijom koju je 21. vijek vidio. Broj stradalih civila prevazišao je 40.000, od kojih većinu čine djeca i žene", kazao je na skupu Jovan Mandić.

Istakao je da okupljeni predstavljaju slobodnu Crnu Goru, nepokorivu Crnu Goru koja je bila kamen spoticanja svih okupatora, Crnu Goru slavnog 13. jula, kada su naši preci krenuli u obračun sa fašističkom nemani, Crnu Goru u socijalističkoj Jugoslaviji koja je podržavala Palestinu.

Pozvao je predsjednika Skupštine Andriju Mandića i predsjednike svih poslaničkih klubova da stave u skupštinsku proceduru predlog rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini. 

Na skupu je govorio i Elvis Beriša koji je kazao da oni koji nijesu potpisali tekst rezolucije nijesu prošli test demokratije.

Govorio je o stradanju nedužnih civila u Gazi i istakao da svijet na te zločine ćuti.

"Mi smo danas tu da poručimo da nećemo da ćutimo", poručio je Beriša, dodajući da rat u Gazi nije konflikt globalnog karaktera, već pitanje čovječnosti. 

Na kraju skupa okupljeni su krenuli u marš mira. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Goran Mijušković

@Katunjanin "Religija je opijum za narod" kako bi istinito rekli Komunisti, a religiozni fanatici su zlo 1/1. Tora Talmud uči Jevreje da su oni od boga izabrani narod a da smo svi mi ostali stoka i da imaju pravo da se tako i ponašaju prema svim ostalim nejevrejima....zvuči nekako poznato...

Katunjanin

Ne mogu da shvatim da Jevreji koji su prezivjeli pakao drugog svjetsko rata ,opstali i pored Hitlerovih gasnih komora i peci za spaljivanje ,da oni danas tako besomucno raketama i ostalim sredstvima tuku do cilja. Evropo , ima li te ? Ponosan sam na ovaj skup - skup ljudskosti i hrabrosti !