13 °

max 19 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

21° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ivanović na "Samitu za budućnost" Ujedinjenih nacija

Izvor: Vlada/Saša Matić

Politika

Comments 0

Ivanović na "Samitu za budućnost" Ujedinjenih nacija

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Vlade za vanjske i evropske poslove Filip Ivanović obratio se juče u UN tokom plenarnog dijela „Samita za budućnost“.

Ivanović je pozdravio usvajanje „Pakta za budućnost“ i konsenzus postignut tim povodom, istakavši da je u pitanju ambiciozan dokument koji treba da ponudi smjernice za rješavanje globalnih izazova. Iskazavši podršku naporima generalnog sekretara UN i njegovoj „Novoj agendi za mir“, potpredsjednik Ivanović je u svom govoru pozvao na jačanje uloge UN u procesu razoružanja, akcentujući značaj kolektivne bezbjednosti u kontekstu prevencije konflikta, saopšteno je iz Vlade.

Takođe, naglasio je da aneksi „Pakta za budućnost“ – „Globalni digitalni sporazum“ i „Deklaracija za buduće generacije“ – predstavljaju smjernice za premošćavanje svjetskog digitalnog jaza i šalju snažnu poruku motivacije o jačanju učešća mladih u procesu donošenja odluka.

Istog dana, Ivanović je učestvovao na interaktivnom dijalogu u okviru „Samita za budućnost“, tematski naslovljenom „Budućnost počinje sada: unaprjeđenje globalnog sistema za sadašnje i buduće generacije“.

Tokom svog učešća na tom panelu, Ivanović je upoznao visoke predstavnike država članica UN o naporima koje Crna Gore preduzima kako bi ispunila ciljeve održivog razvoja i na taj način dala svoj doprinos u implementaciji Agende 2030.

U sklopu svojih aktivnosti tokom „Samita za budućnost“, Ivanović je učestvovao na prijemu na visokom nivou za šefove delegacije u organizaciji Njemačke i Namibije, tokom kojeg je imao kraći razgovor s kancelarom Njemačke Olafom Šolcom, navodi se u saopštenju Vlade.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR