18 °

max 20 ° / min 17 °

Utorak

24.09.

20° / 17°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

30.09.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Katnić nas iščupa iz korijena! – i ovu tvrdnju Zvicera koristi SDT da tereti Katnića

Politika

Tag Gallery
Comments 0

Katnić nas iščupa iz korijena! – i ovu tvrdnju Zvicera koristi SDT da tereti Katnića

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

U slučaju građanina Milivoja Katnića (67), bivšeg glavnog specijalnog tužioca, koji je od 2022. penzioner, a od proljetos uhapšenik, narušenog zdravlja sve je više provjerljivih činjenica da su mu od strane Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uskraćivana temeljna i ljudska i ustavna prava na fer priliku za odbranu u istrazi, ali i da je žrtva njihovih montaža u politički motivisanom progonu od strane režima.

Ovo proizilazi i iz spisa predmeta SDT-a Vladimira Novovića u postupku protiv okrivljenog Katnića.

U Prijedlogu za produženje pritvora Kti-S.br.9/24 od 9. jula, kako smo ranije objavili, očigledno je: - SDT, da je Katnić ikada imao neposrednu komunikaciju s navodnom kriminalnom organizacijom, NEMA DOKAZ. A terete Katnića da je bio njezin član!

Ali, u nedostatku dokaza za kontakte s kriminalnom organizacijom, SDT je navelo u istome prijedlogu Katnićevu zaista ostvarenu komunikaciju i to iz vremena kad je postao penzioner s nekolicinom poznatih novinara i književnikom!

Dakle, uvidi u SDT Prijedlog za produženje pritvora Kti-S.br.9/24 kao i u Rješenje Kr-S 9/24 od 12. jula vijeća Vrhovnoga suda u sastavu sutkinja Vesna Vučković, predśednica, a članice sutkinje Marijana Pavićević i Ana Vuković impliciraju gnusne podvale.

Naveli smo i primjer, kako i SDT i Vrhovni sud tvrde da je Katnić smrtna opasnost za kriminalnu organizaciju, zbog čega treba da ostane u pritvoru jer će u suprotnom da bježi kod iste te kriminalne organizacije!

U prijedlogu za produženje pritvora, postupajući SDT tužilac Miloš Šoškić citira i navodnu prepisku sa pina 8MA869, tvrdi RADOJA ZVICERA.

Navodni vođa Kavačkoga klana prema SDT-u imao je SKY ECC prepisku 11. decembra 2020, dakle u vremenu za koje SDT u istom optužnom prijedlogu tvrdi da je Katnić već navodno član navodne OKG.

Evo, dakle, što, između ostaloga, piše korisnik pina 8MA869, koga SDT citira u Prijedlogu za produženje pritvora Kti-S.br.9/24.

SDT tvrdi da je korisnik pina 8MA869 – Radoje Zvicer o Katniću saopštio...

- 8MA869 11.12.2020 13:42:43  Katnić je htio da nas iščupa iz korijena

- 8MA869 11.12.2020 13:43:27  Miči ga sa nas

- 8MA869 11.12.2020 13:46:06  Preko Radonje je nas Katnić proganjao

- 8MA869 11.12.2020 13:46:40  Ovo sto smo mi preživljavali ne znam bili iko drugi

SDT nema dokaz da je Katnić ikada ostvario komunikaciju s navodnom OKG Petra Zvicera: Vladimir Novović

Radonja“ u ovoj navodnoj prepisci, koju predočava SDT, po prilici je Dragan Radonjić. On je i dao iskaz SDT-u njihovom predmetu protiv Katnića.

Radonjić je kazao da je citiramo prema zapisniku SDT-a od marta 2016. do aprila 2022. godine bio rukovodilac Specijalnog policijskog odjeljenja, koje je bilo dio Sektora kriminalističke policije i postupalo je u skladu sa Zakonom o specijalnom državnom tužilaštvu, odnosno bilo je nadležno za sva krivična djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva i u svom radu je OBAVEZNO POSTUPALO SAMO PO NALOZIMA GLAVNOG SPECIJALNOG TUŽIOCA [Katnića, prim] i specijalnih državnih tužilaca“.

SDT u Prijedlogu za produženje pritvora Kti-S.br.9/24 od 9. jula o.g. tvrdi da je korisnik SKY ECC pina 8MA869 – Radoje Zvicer

Kao i Radonjić, ni ostali svjedoci — a svi su iskaze dali isključivo na pozive SDT-a — nijesu teretili Katnića, kako je kazao juče za „Antenu M“ pravni savjetnik odbrane advokat Anto Nobilo.

I ovo dokaz SDT protiv Katnića? SDT citira Zvicera (8MA869) u Prijedlogu za produženje pritvora Kti-S.br.9/24 od 9. jula o.g.

Prema spisima iz predmeta protiv Milivoja Katnića, on tvrdi da SDT nezakonito uskraćuje dostavljanje sudskim vlastima, koje odlučuju o produženju pritvora, a i njemu kao okrivljeniku dokaze predmete s bližim podacima koje je SDT vodilo protiv Zvicera i ostalih iz tzv. Kavačkoga klana dok je on bio glavni specijalni tužilac. A prema čl. 16. Zakona o krivičnome postupku: (1) SUD, DRŽAVNI TUŽILAC i drugi državni organi koji učestvuju u krivičnom postupku DUŽNI SU da istinito i potpuno utvrde činjenice koje su od važnosti za donošenje zakonite i pravične odluke, kao i da sa jednakom pažnjom ispituju i UTVRDE ČINJENICE KOJE TERETE OKRIVLJENOG I ONE KOJE MU IDU U KORIST. (2) Sud je dužan da strankama i braniocu obezbijedi JEDNAKE USLOVE U POGLEDU PREDLAGANJA DOKAZA I PRISTUPA DOKAZIMA I NJIHOVOM IZVOĐENJU”.

Katnić navodi a ni SDT ni vijeće Vrhovnoga suda koje mu je 12. jula produžilo pritvor dosad ne opovrgavaju da mu iz SDT-a Vladimira Novovića nijesu dostavili dokaze koje je, po pravu okrivljenika u regularnom poistupku po ZKP-u tražio, tj. da ih vijeće Vrhovnoga suda nije ni razmatralo jer mu nije obezbijedilo, prema ZKP-u, jednake uslove u pogledu predlaganja dokaza i pristupa dokazima i njihovom izvođenju”.

Katniću su, tvrdi, uskraćivani dokazi s kojima SDT raspolaže: to se, konkretno, odnosi i na predmet Ktr – S br. 93/21, zatim na spise predmeta zbog ubistva N. S. koji je u SDT vođen protiv Radoja Zvicera, te S.K., M. R., I. B., M. V. i još 11 navodnih pripadnika Kavačkoga klana, uključujući krivičnu prijavu, naredbu o sprovođenju istrage, crvenu Interpolovu poćernicu protiv Radoja Zvicera, etc.

Još jedan SDT dokaz” protiv Katnića? Faksimil iz SDT Prijedloga za produženje pritvora Kti-S.br.9/24 od 9. jula o.g.

Ranije smo objavili: za Katnića je provjerljivo, dok je obavljao funkciju glavnoga specijalnog tužioca, od 2015. do 2022, da je procesuirao preko 250 pripadnika najopasnijih kriminalnih bandi, ali i visokopozicionirane korumpirane predstavnike vlasti. Izvršio je povraćaj u budžet države oko 100 miliona eura iz kriminalnih poslova.

Na Katnića i bivšega mu zamjenika Sašu Čađenovića i nekoliko visokih policijskih funkcionera s kojima su radili protiv podzemlja, prema navodima optužnice po kojoj se i dalje sudi u Višem sudu u Podgorici, pripremali su atentat: Stefan Đukić, Emil Tuzović, Zoran Perović, Dušan Dudić, Milan Brajović, Nino Korać, Stefan Mićić, Aleksandar Raičević, Dušan Boljević, Albin R. Salić, Branko D. Pejanović, Haris Tuzović, Goran Milašinović, Bojan G. Lopičić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR