16 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 15°

Petak

11.10.

21° / 16°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

19° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić: Prihvatljiva samo rješenja koja garantuju punu nezavisnost Crne Gore

Politika

Comments 12

Spajić: Prihvatljiva samo rješenja koja garantuju punu nezavisnost Crne Gore

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić ocijenio je razgovoru za Pobjedu da su za njega, kada su u pitanju izmjene Zakona o državljanstvu prihvatljiva samo ona rješenja koja garantuju punu nezavisnost Crne Gore.

- Razmotrićemo sve inicijative, a prihvatljiva su samo ona rješenja koja garantuju punu državnost i nezavisnost, kao i evroatlantsku orijentaciju Crne Gore - rekao je Spajić za Pobjedu.

Polemiku o izmjenama Zakona o državljanstvu i uticaju na izborni proces i biračko pravo juče su ponovo otvorili koalicija Za budućnost Crne Gore, ali DPS i manjinske stranke članice Vlade koji su se u odvojenim izjavama usprotivili ponovljenoj inicijativi lidera te koalicije Andrije Mandića i Milana Kneževića.

POBJEDA: Manjinske partije, članice Vlade, su oštro protiv izmjena Zakona o drzavljanstvu koje pominju Knežević i Mandić. Da li je realna bojazan da njegovom promjenom može doći do političkog i izbornog inžinjeringa kojim bi se dugoročno moglo uticati na državni status Crne Gore? 

SPAJIĆ: Razmotrićemo sve inicijative, a prihvatljiva su samo ona rješenja koja garantuju punu državnost i nezavisnost, kao i evroatlantsku orjentaciju Crne Gore.

POBJEDA: Da li biste ikad i razmotrili promjenu državnog statusa i njegovo vraćanje na period prije 2006. godine?

SPAJIĆ: Apsolutno da ne, za nas je pitanje državnog statusa završeno pitanje, i želimo da što prije uđemo u EU, podignemo standard građana i ojačamo vladavinu prava - jer su to teme koje su ostale nezavršene!

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

BMX

Paf paf mickey je ucjenjen od БИА i ruske agenture i drze ga u saci zbog de kvona i ko zna jos cega Primjer je rezolucija o jasenovcu koju su mu naredili da se usvoji I ovo ce morati isto da odradi Veliku stetu ce nanijeti ovoj drzavi.Kudravi je zapoceo. Ovaj ce nas dotuci. Ako mu dozvolimo i cutimo

Sandra

Ovo je vec vrijeđanje inteligencije..Mickej očigledno misli da smo bravi koji ce da progutaju njegove neistine i obmane? Ovu priču nece da proguta ni dijete u petom osnovne!

Bajo

Naravno . I sa 260000 datih drzavljastava i uvezenih glasaca Crna Gora ostaje nezavisna. Ali druga Srpska drzava. Sa izmjenjenim Ustavom i Crkvom Srbije kao njenom glavnom polugom.