15 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 15°

Petak

11.10.

21° / 16°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

19° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
GI "21. maj": Forsiranje dvojnog državljanstva jasno govori o namjerama ove dvojice Vučićevih namještenika

Politika

Comments 0

GI "21. maj": Forsiranje dvojnog državljanstva jasno govori o namjerama ove dvojice Vučićevih namještenika

Autor: Antena M

  • Viber

Forsiranje dvojnog državljanstva od strane Mandića i Kneževića jasno govori o namjerama ove dvojice Vučićevih namještenika, piše u saopštenju GI "21. maj".

"Lideri dvije stranke koje zbirno nemaju podršku ni šestine biračkog tijela uprli su da crnogorsku Vladu i Parlament podrede hegemonističkim beogradskim interesima. Njihova banalna obrazloženja natopljena elegičnim motivima ne samo da su providna već su školski primjer retorike političara koji rade u tuđem interesu", navode u saopštenju.

Iz GI "21. maj" podsjećaju da je Crna Gora malobrojna država koja prema državljanstvu mora imati konzervativan pristup i na taj način štititi svoj državni integritet i suverenost svojih građana.

"Državljanstvo je osnov za sticanje biračkog prava i kada je u pitanju zalaganje za  dvojno državljanstvo sa Srbijom očigledan je rizik od političke zloupotrebe takvog prava. Imajući u vidu dominirajuću beogradsku politiku i činjenicu da se velikosrpski planeri nikada neće pomiriti sa crnogorskom nezavisnošću jasna je zakulisna namjera koncepta dvojnog državljanstva", saopšteno je.

Uostalom, kako navode. sadašnje vlasti u Crnoj Gori, baš kao i prethodne, opstruiraju uređenje biračkih spiskova i registra prebivališta koji nikada nijesu usaglašeni sa stvarnim stanjem.

"Naime, notorna je činjenica da na crnogorskim izborima decenijama glasaju lica koja ne žive u Crnoj Gori ali posjeduju crnogorsko državljanstvo, imaju fiktivno prebivalište i na osnovu toga stečeno biračko pravo. Javnost nikada nije mogla saznati o kojem broju birača je riječ iako se radi o podrivanju legalnosti izbora i ustavnosti izabrane vlasti. Ovo samo potvrđuje prijeku potrebu da se konačno sačini autentični i nesporni birački spisak i istovremeno odbiju bilo koje inicijative koje za cilj imaju uvođenje dvojnog državljanstva kako bi se Crna Gora predala u ruke tuđim državnim interesima", zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR