14 °

max 18 ° / min 14 °

Srijeda

09.10.

18° / 14°

Četvrtak

10.10.

22° / 15°

Petak

11.10.

21° / 16°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

19° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

20° / 11°

Utorak

15.10.

18° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krapović: Donosioci odluka da ne blokiraju reforme u vojsci, tako daju vjetar u leđa pogubnim pojavama bivšeg režima

Politika

Comments 3

Krapović: Donosioci odluka da ne blokiraju reforme u vojsci, tako daju vjetar u leđa pogubnim pojavama bivšeg režima

Autor: Antena M

  • Viber

Neću dozvoliti povratak pogubnih praksi starog režima, poručio je ministar odbrane Dragan Krapović povodom izvještaja Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) a koji se tiče izbora kadeta za obrazovanje na vojnim akademijama u inostranstvu u periodu od 2016. do 2020. godine.

“Dužnost mi je da se obratim javnosti i još jednom istaknem da je upravo ovo bio pristup onih koji mene danas kritikuju, kao i moj način rukovođenja Ministarstvom odbrane. Upravo oni su radili na urušavanju sistema u kom su samo ”podobni” dobijali priliku da se školuju i da budu unaprijeđeni i postavljeni na dužnost isključivo na bazi odanosti partiji i njihovom ”vođi”, naveo je Krapović.

Na ovaj način se, kaže, u sistemu stvaralo nezadovoljstvo jer su najbolji, umjesto da dobiju priliku, “bili odbačeni i marginalizovani”.

“Zašto? Zarad stvaranja partijske Vojske i partijskog Ministarstva odbrane. Ovo je samo mali dio onoga što se dešavalo u sistemu odbrane prethodne ”vječite vladavine” jedne partije. Sada vidimo koje su sve zloupotrebe, koliko su ogromne i parktično zastupljene u svim segmentima rada MO i VCG. Nasuprot tome, odgovorno tvrdim da danas radimo isključivo po Ustavu i zakonima Crne Gore. Politička pripadnost ili bilo koje drugo lično svojstvo i preferencija ne znače ništa kada je u pitanju karijerni napredak, školovanje ili odlazak u misiju”, naveo je Krapović.

Danas, kako ističe, idu najbolji a ne podobni, i na to je, kaže, izuzetno ponosan.

“Nastavićemo da gradimo sistem koji pripada isključivo Crnoj Gori i njenim građanima, sistem lišen političkog i izbornog pristupa i prizme. Sistem u kom će znanje, želja i volja, kao i sposobnost i hrabrost biti jedini kriterijumi za napredovanje u službi. U navedeno su se već uvjerili zaposleni u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore. Budite sigurni da se od toga neće odstupiti ni milimetar, već će beskompromisno i odlučno taj posao biti doveden do kraja na zadovoljstvo svih časnih pripadnika sistema i građana Crne Gore”, dodao je Krapović.

Zato, kako ističe, još jednom poziva današnje donosioce odluka da ne blokiraju neophodne reforme u Vojsci Crne Gore.

“Jer na taj način daju vjetar u leđa pogubnim pojavama koje su uspostavljene za vrijeme bivšeg režima, kao i pojedincima koji su taj sraman pristup afirmisali i sprovodili u djelo! Ako neko od današnjih donosilaca odluka, bilo ko, pa i predsjednik države, misli da ćemo dozvoliti povratak na staro, povratak ovim pogubnim praksama, poručujem im da se grdno varaju. Jer kao što rekoh – odlučno i beskompromisno ćemo sve neophodne reforme sprovesti do kraja, na ovaj ili onaj način, a sve u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore i interesom naših građana”, poručio je Krapović u reagovanju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Milena

Hoces da kazes da ste ti i Injac bogom dani za te funkcije,vidjeli smo nju a i tebe koji ste kapaciteti,to ces da nazoves strucnoscu ,a dosli ste na te funkcije kao partijski vojnici da razorite clanicu NATO a.

Brano Bozovic

Zalosna je drzava kojoj si ti Ministar Odbrane.Zalosno je sto ti vodis resor,cestitih ljudi.To je jedno od rijetkih zdravih tkiva u sistemu bezbijednosti ti pokusavas da ih urusis.

sam usa

Ko su " podobni " za tebe? Tvoji četalji?