15 °

max 19 ° / min 15 °

Srijeda

09.10.

19° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

21° / 16°

Subota

12.10.

22° / 16°

Nedjelja

13.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 15°

Utorak

15.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Ukidanje slobodne riječi u Skupštini posljedica je nečiste savjesti vladajuće većine

Izvor: DPS

Politika

Comments 2

DPS: Ukidanje slobodne riječi u Skupštini posljedica je nečiste savjesti vladajuće većine

Autor: Antena M

  • Viber

Diktatura parlamentarne većine ušla je u terminalnu fazu tokom današnje sjednice Skupštine, kada predsjedavajuća Zdenka Popović nije dozvolila poslanicima opozicije da iskoriste poslovničko pravo da se proceduralno jave za riječ, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

U saopštenju navode da je organizovana devastacija parlamenta koja je započela izborom Andrije Mandića – funkcionera sa nelegalnim dvojnim državljanstvom, a kasnije nastavljena četvorostrukim nedolaskom premijera na Premijerski sat i brutalnim političkim tranžiranje predsjedavajućeg stola, danas  doživjela svoju kulminaciju sprovođenjem nasilja nad predstavničkom demokratijom u režiji potpredsjednice Zdenke Popović.

 "Da predsjedavajuća Popović u međuvremenu nije postala šampion u zloupotrebi predsjedavanja u Skupštini, do te mjere da je dozvoljavala da u skupštinsku raspravu poput padobranaca upadaju ministri iz Demokrata, iako nijesu bili u ulozi ovlašćenih predstavnika Vlade, možda bismo na sinhronizovane žalopojke poslaničkih klubova parlamentarne većine o njenoj navodnoj ugroženosti od poslanika opozicije, džentlmenski odćutali, jer su građani vidjeli sve što treba da vide. A vidjeli su oduzimanje prava na slobodnu riječ poslanicima, koja je zagarantovana poslovnikom", navodi DPS.

U saopštenju dodaju: "Kad dvotrećinska parlamentarna većina, nepoznata u evropskim okvirima, i najglomaznija vlada na svijetu, strahuju od glasa opozicije, onda je jasno koliko su krhki temelji takve koalicije interesa. Da su sigurni da su građanima unaprijedili kvalitet života donošenjem antisistemskih zakona u Skupštini, ne bi PES i Demokrate sa 20 ministara u vladi, krili svoj rejting formiranjem koalicije u susret izborima u Podgorici. Niti bi bila neophodna inflacija promotivnih sadržaja da ubijede građane kako su im unaprijedili životni standard".

Iz DPS-a ističu da su današnja nervoza i nasilje nad poslovnikom, imali još jedan cilj.

"Da ućutkaju opoziciju u potrebi da govori o skandalu povodom kupovine ličnih karata i uvoza birača iz Srbije i Republike Srpske. Pa ipak, nedjelja je blizu. A to je dan kada će parlamentarna većina biti delegitimisana da upravalja državom", poručuju iz Demokratske partija socijalista Crne Gore.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

roki

A i vi ste na sve pristajali, korak po korak. Odavno sam govorio da je zemlja okupirana i da ste trebali da napustite Skupstinu.

Orwel

Sa ovom “Kalimero opozicijom” gubitak Crne Gore je zagarantovan.