12 °

max 20 ° / min 9 °

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

19° / 15°

Petak

04.10.

19° / 17°

Subota

05.10.

21° / 15°

Nedjelja

06.10.

19° / 14°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mujović: Projekat "Velje brdo" nije laž; Rakčević: U zaštićenom području ne možete ni ašov zabosti: Abdić: Obećavaju megalomanske projekte a nijesu bubulj postavili

Izvor: Screenshot TV Vijesti

Politika

Comments 2

Mujović: Projekat "Velje brdo" nije laž; Rakčević: U zaštićenom području ne možete ni ašov zabosti: Abdić: Obećavaju megalomanske projekte a nijesu bubulj postavili

Izvor: TV Vijesti

Autor: Antena M

  • Viber

Najoštriju polemiku u predizbornom sučeljavanju nosilaca izbornih lista za predstojeće lokalne izbore u Podgorici na TV Vijesti izazvao je projekat "Velje brdo".

Nosilac liste za izbore u Podgorici "Još jače" koju čine Pokret Evropa sad i Demokrate, Saša Mujović, tvrdi da projekat "Velje brdo" nije predizborna manipulacija, već potreba da se riješi stambeni problem velikog broja mladih ljudi.

- To je idejni projekat. Prostorno-urbanistički plan Podgorice nije donešen i ne smatram da je to manipulacija i inježering, iza toga ne stoji nikakava agencija, nije to nkakva mašina. Taj projekat su lično prezentovali premijer Milojko Spajić i ministar prostornog planiranja Slaven Radunović. Nijesu lagali, to je idejni projekat sa najboljom mogućom intencijom da se riješi stambeni problem mladih ljudi - rekao je Mujović. 

Kandidat Pokreta za Podgoricu, GP URA i Pokreta za promjene Luka Rakčević smatra da se radi o klasičnoj zloupotrebi državnih resursa. 

- Pojma nema o čemu priča, to nije idejni projekat jer postoji procedura da bi to bio. Mora da postoje tender i drugi uslovu. Ovo nije zemljište grada, nego države i ovo je zaštićeni park prirode u koji ne možete ašov da zabodete. Tako da je ova priča smiješna - istakao je Rakčević.

Smatra i da je ovaj projekat kopija ideje "Stan za sve" koju je ranije predložila njegova URA, ali nije dobila podršku u parlamentu.

Kandidatkinja za gradonačelnicu koalicije "Za budućnost Podgorice- grad svih nas" Jelena Borovinić Bojović negira da je ministar Radunović, iz redova Nove srpske demokratije, zloupotrijebio položaj zarad izborne kampanje.

- Nije bilo zloupotrebe, projekat nije ništa loše i negativno - ocijenila je ona.

Nosilac liste Evropskog saveza Boris Mugoša saopštio je da aktuelna vlast pribjegava nerealnim idejama kad nema što da kaže, a kandidat za gradonačelnika DPS-a Nermin Abdić ocjenjuje da "ovi što obećavaju megalomanske projekte bubulj jedan nijesu postavili u Podgorici".

Nosilac liste  "Još jače" Saša Mujović saopštio je da ga je na dan rekonstrukcije Vlade pozvao predsjednik države Jakov Milatović.

"Tražio od mene, odnosno insistrirao da napustim Vladu, napustim PES i pređem kod Milatovića. Zahvalio sam mu se i rekao da sa tim ne bih mogao da živim da nekoga prodam i izdam", kazao je Mujović. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Podgorica je na ispitu zrelosti demokratskog drustva. Dali ce gradjani ozbiljno shvatiti interese svojega grada ili ce pokleknuti raznim obecanjima , pripadnostima odredjenoj partiji , crkvenim slovima ili ce trezveno zakljuciti da ova i ovakva vlast mora da se smijeni -za vase dobro i za dobro vasi

Katunjanin

Pokusajmo realno da sagledamo neke stvari .U svakoj drzavi postoji korupcija i kriminal pa nemojmo kroz tu pricu da provlacimo svo zlo koje nas je snaslo. Desilo se nekakvo "oslobodjenjeo"i sad vas dragi gradjani pitam :"Jeste li svjesni kuda vas ova nesretna vlast vodi ?"