16 °

max 19 ° / min 15 °

Srijeda

09.10.

19° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

21° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

22° / 15°

Utorak

15.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gutereš tokom susreta sa Ivanovićem: Crna Gora uspješno napreduje ka implementaciji ciljeva održivog razvoja

Izvor: Vlada Crne Gore

Politika

Comments 0

Gutereš tokom susreta sa Ivanovićem: Crna Gora uspješno napreduje ka implementaciji ciljeva održivog razvoja

Autor: Antena M

  • Viber

U sklopu radne posjete Njujorku povodom održavanja generalne debate 79. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, potpredsjednik Vlade za vanjske i evropske poslove dr Filip Ivanović sastao se 28. septembra 2024. sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom.

 Kako se navodi u saopštenju iz Ivanovićevog kabineta, generalni sekretar Gutereš je zahvalio Crnoj Gori na podršci koju pruža ideji multilateralizma i sistemu Ujedinjenih nacija.

"Imajući u vidu aktuelne izazove sa kojima se suočava savremeni svijet, posebno imajući na umu agresiju Rusije na Ukrajinu, ratove u Gazi i Sudanu, te rastući uticaj klimatskih promjena na biodiverzitet, Gutereš je istakao da Crna Gora uspješno napreduje ka implementaciji ciljeva održivog razvoja. Potpredsjednik Ivanović je naglasio da Crna Gora izuzetno vrednuje saradnju sa Ujedinjenim nacijama, te da u sklopu svojih diplomatskih aktivnosti baštini i promoviše vrijednosti Ujedinjenih nacija i multilateralizma. U tom smislu, dodao je da je za male zemlje posebno važna aktivnost u okviru sistema Ujedinjenih nacija", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je Ivanović  upoznao generalnog sekretara Gutereša sa aktuelnim momentom u procesu pregovora Crne Gore sa Evropskom unijom, ističući komplementarnost procesa pristupanja Evropskoj uniji i zajedničkih razvojnih projekata koje Crna Gora radi sa Ujedinjenim nacijama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR