12 °

max 20 ° / min 9 °

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

19° / 15°

Petak

04.10.

19° / 17°

Subota

05.10.

21° / 15°

Nedjelja

06.10.

19° / 14°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić koristi Dan opštine Rožaje da promoviše dvojno državljanstvo: Lakše sticanje državljanstva korak ka integraciji rožajskih iseljenika

Politika

Comments 2

Mandić koristi Dan opštine Rožaje da promoviše dvojno državljanstvo: Lakše sticanje državljanstva korak ka integraciji rožajskih iseljenika

Autor: Antena M

  • Viber

Omogućavanje lakšeg sticanja državljanstva Crne Gore za iseljenike iz Rožaja važan je korak ka njihovoj integraciji i priznanju značaja za razvoj crnogorskog društva, poručio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

On je, u čestitki povodom Dana opštine Rožaje, kazao da je taj grad, osim po prirodnim ljepotama i kulturnim vrijednostima, poznat i po svojim marljivim ljudima, kako onima koji žive u opštini, tako i iseljenicima.

U čestitki Mandića navodi se da je Dan opštine prilika da se podsjeti na kulturno i prirodno bogatstvo rožajskog kraja, ali i na važnu ulogu koju Rožaje ima u izgradnji i jačanju Crne Gore.

"Rožaje je, pored svojih prirodnih ljepota i kulturnih vrijednosti, poznato i po svojim marljivim ljudima, kako onima koji žive u opštini, tako i iseljenicima koji su kroz istoriju, tražeći bolje životne uslove, svoj rad i znanje ugradili u društva širom svijeta“, naveo je Mandić.

Kako je dodao, iseljenici iz Rožaja predstavljaju istinske ambasadore Crne Gore, koji trudom i zalaganjem promovišu Crnu Goru i njene vrijednosti u svakoj sredini u kojoj žive.

On je istakao da su svi svjesni koliko su iseljenici vezani za svoj rodni kraj i koliko im je važno da ostanu povezani sa Crnom Gorom.

„S tim u vezi, posebno želim da istaknem da je naš zajednički zadatak da radimo na tome da im se odužimo za njihovu ljubav i doprinos našoj zemlji, prvenstveno kroz omogućavanje lakšeg sticanja državljanstva Crne Gore“, rekao je Mandić.

To je, kako je dodao, važan korak ka njihovoj integraciji i priznanju njihovog značaja za razvoj crnogorskog društva.

Mandić je rekao da je uvjeren da će Opština Rožaje nastaviti da se razvija, stvarajući uslove za bolji život svih svojih građana i očuvajući svoju tradiciju, kulturu i multietnički sklad.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Di

Ne lupetaj! Oni svi imaju crnogorsko državljanstvo po rodjenju, ako su stekli još kakvo, to je sigurno bilo prije samostalnosti CG. Dakle, sve po zakonu. EU ne dozvoljava dvojno državljanstvo i to je rekla jasno-glasno. Rekla je da je morate obavijestiti ako dodje do toga. Ali ti nas želiš odvojiti

jovan j.

Mandiću, nijesi tako govorio kad su dolazili iz Evrope i Amerke da glasaju za Crnu Goru i njenu državnost na referendumu. Zar misliš da ti iko vjeruje da se ti boriš za njihova prava. Ti se boriš za posrbljene Crnogorce. 250 000 Crnogoraca, preko 3,5 miliona Roma, Egipćana, Cincara, Cigana, Makedonaca, Vlaha itd. posrbljenih. I malo vam je.