23 °

max 23 ° / min 13 °

Srijeda

02.10.

23° / 13°

Četvrtak

03.10.

20° / 15°

Petak

04.10.

18° / 16°

Subota

05.10.

22° / 14°

Nedjelja

06.10.

17° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

22° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora ipak domaćin regionalnog Samita lidera Brdo-Brioni Procesa

Politika

Comments 7

Crna Gora ipak domaćin regionalnog Samita lidera Brdo-Brioni Procesa

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović biće domaćin Samita lidera Brdo- Brioni Procesa, 7. i 8. oktobra u Porto Montenegru u Tivtu.

Tokom Samita biće održana plenarna sjednica, na kojoj će razgovarati o unaprjeđenju saradnje zemalja Zapadnog Balkana sa zemljama članicama Evropske unije.

Nakon plenarne sjednice, na pres konferenciji govoriće predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, predsjednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Predsjednik Milatović biće domaćin i svečane večere za lidere Brdo- Brioni Procesa 7. oktobra kao i svečanog ručka dan kasnije.

Predstojeći samit lidera Brdo- Brioni Procesa prilika je da se potvrde dobrosusjedski odnosi i ojača regionalna saradnja, te da se iskaže potreba za intenziviranjem strateškog dijaloga između Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana, poručuju iz Kabineta predsjednika.

Podsjetimo da je u vezi sa organizacijom bilo nesaglasja na relaciji Milatović-Vlada.

Proces Brdo- Brioni zajednička je slovenačko- hrvatska inicijativa pokrenuta 2010. godine, osnovana radi jačanja uzajamnog povjerenja i pomoći zemljama Zapadnog Balkana na putu ka Evropskoj uniji. Članovi inicijative su i Crna Gora, Srbija, Albanija, Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina i Kosovo.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Tek tako

Eto pomirenje na pomolu. Apostoli se mire a narod ce da pati. Sad ce opet svi sa Frontom na celu da urnisu CG.

jovan j.

"Klekni insanu bezvrijedni, i poljubi zemlju kojom šeta car careva, veliki Sultan, padišah" itd. itd.: Patrijarh Pećke patrija ršije Njegošu. Klekni Milatoviću. i ostaćeš zapamćen po tome, da si srušio jednu vlast, da bi joj služio. Ali Njegoš je NjEGOŠ, a ti, ni "š".

Marina

ZNAČI PALO “ POMIRENJE “!!! Ima jedan stari izraz : “ da se Vlasi ne dosjete “! To nam evo četiri godine serviraju posrbljeni “Crnogorci”. “Posvađaju se” na krv i nož ,kažu jedni o drugima što pas maslom ne bi polizao,a onda sve poližu i pomire se,a pošto pokupe i ono što je ostalo od priglupe mase.