17 °

max 18 ° / min 15 °

Četvrtak

03.10.

18° / 15°

Petak

04.10.

18° / 16°

Subota

05.10.

20° / 14°

Nedjelja

06.10.

16° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 11°

Utorak

08.10.

19° / 12°

Srijeda

09.10.

16° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Skupština o Mandićevoj posjeti Italiji: Otvorena tema ratnih zločina koje je počinio komunistički pokret tokom Drugog svjetskog rata

Izvor: Skupština CG

Politika

Tag Video
Comments 4

Skupština o Mandićevoj posjeti Italiji: Otvorena tema ratnih zločina koje je počinio komunistički pokret tokom Drugog svjetskog rata

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas tokom svoje zvanične posjete Republici Italiji sa Lorencom Fontanom, predsjednikom Predstavničkog doma Italije.

Predsjednik Mandić je tokom sastanka saopštio da je ključna borba koju trenutno vodi naša zemlja ona protiv organizovanog kriminala i korupcije, dodavši da je u tom velikom poduhvatu najvažnije da zakonodavni okvir bude u potpunosti usklađen sa potrebama tužilaštva i organa reda i zakona, piše u saopštenju Skupštine Crne Gore. 

"On je u tom kontekstu naveo primjere zakona koje su tokom njihove borbe sa mafijom kreirale i usvojila kolege iz Italije. Mandić je poručio da su, otkad je promijenjena vlast, razdvojeni izvršioci kriminalnih djela i vlast, te da Crna Gora ne želi da propusti tu šansu.

Mandić je takođe dodao da je ideja o formiranju parlamentarnog anti-mafija odbora, po modelu koji je korišćen u Republici Italiji, od izuzetne koristi za Crnu Goru, dodavši da bi u tom pravcu pozitivan korak bio i prijedlog bilateralnog protokola o saradnji između Predstavničkog doma Italije i Skupštine Crne Gore u borbi protiv organizovanog kriminala, što bi podrazumijevalo studijske posjete i obuke", navodi se u saopštenju. 

Tokom sastanka, kako dodaju, Mandić je kolegu Fontanu upoznao i sa ambicioznim planom naše zemlje da do kraja godine zatvori četiri EU pregovaračka poglavlja, dok bi zatvaranje svih poglavlja trebalo da bude realizovano do kraja 2026. 

"Predsjednik Fontana poručio je da je sada pravi trenutak da dvije zemlje ojačaju saradnju, jer je Italija zemlja koja može mnogo da pomogne Crnoj Gori, zahvaljujući sopstvenom iskustvu, pozivajući se na odličnu saradnju parlamenta Italije sa Evropskim parlamentom.

Predsjednik Mandić je na sastanku istakao i da Crna Gora dugo nije bila u prilici da se suoči sa daljom prošlošću, a ne samo sa ratovima s početka devedesetih. Tako je otvorena tema ratnih zločina počinjenih od strane komunističkog pokreta tokom Drugog svjetskog rata. Predsjednik Fontana je rekao da će u razgovorima sa Ministarstvom vanjskih poslova i Ministarstvom odbrane i detaljno razraditi naredne korake u vezi sa tom temom", navode iz Skupštine. 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

JovoZ

Mandić ga sigurno nije pitao kako se italijanska država obračunava sa osobama optuženim za pokušaj terorizma i nasilnog svrgavanja vlasti, i da li je kod njih uopšte moguće da jedan od takvih bude izabran za predsjednika državnog parlamenta.

Orlov krš

Prvo se moramo suočiti sa četničkim zločinima tokom Drugog svjetsko rata,a ne zagovarati podizanje spomenika zločincima i saradnicima okupatora! Pod hitno na dnevni red Parlamenta staviti Rezoluciju o genocidu nad Crnogorcima počinjenim od 1918.god od strane srbijanske soldateske!Žrtve čekaju pravdu

!!!

Oćemo li opet da se ćeramo?Mandiću śedi kući,neka tebi diplomatije.Ovo ti može proći u Serbiju,ođe si vječiti gubitnik,tj.četnik!