20 °

max 20 ° / min 16 °

Petak

04.10.

20° / 16°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

19° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

20° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Borovinić Bojović: Očekujem dogovor avgustovske većine o formiranju vlasti u Podgorici

Izvor: Screenshot, RTCG

Politika

Comments 6

Borovinić Bojović: Očekujem dogovor avgustovske većine o formiranju vlasti u Podgorici

Izvor: RTCG

Autor: Antena M

  • Viber


Nositeljka liste „Za budućnost Podgorice", Jelena Borovinić Bojović u emisiji "Argumenti" kazala je da je dogovor o formiranju vlasti u Podgorici moguć i da izbori nijesu dobra opcija za građane. Smatra da će do decembra doći do pozitivnih rezultata u pregovorima, ali i da bi Saša Mujović trebalo da bude gradonačelnik. Borovinić Bojović je rekla da nije saglasna sa tezom da su ovi izbori pokazali izostanak podrške vladi, te da je ona, kao i skupštinska većina stabilna. 

Borovinić Bojović je  naglasila kako očekuje dogovor avgustovske većine o formiranju vlasti u Podgorici, i poštovanje izborne volje građana u tom smislu. 

"Ako bi neko od subjekata, PES-Demokrate, ZBCG ili savez oko predsjednika Milatovića išao suprotno od toga uzdrmao bi temelje demokratije u Crnoj Gori, demokratsku tranziciju i ustavni poredak. To je najvažnije. Takav korak bi bio pogrešan za bilo koga od tih subjekata pojedinačno, jer bi doveo i njihov legitimitet u pitanje", rekla je Borovinić Bojović. 

Ona je navela da dogovor avgustovske većine jeste moguć i važno je da se desi. Kako je rekla, to je važno ostvariti zbog napretka i stabilnosti vlasti u Podgorici. Ponovila je da DPS nije partija sa kojom bi pregovarali, i da su njihovi partneri primarno subjekti iz avgustovske većine. 

"Optimista sam, i najiskrenije vjerujem da je dogovor uvijek moguć. Uvijek je opcija. Ako dogovora ne bude, u šta ne vjerujem, onda bi išli na nove izbore ali ja mislim da to nije dobro i Podgorica nema vremena za gubljenje. Mi zaista moramo da jačamo institucije i da vraćamo povjerenje građana u institucije", kazala je Borovinić Bojović. 

Na pitanje da li su SEP i ES prihvatljivi partneri kazala je da je najvažnije da se ispoštuje većina od 30. avgusta 2020. godine. 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Dorina

Mozda da nikad vise ne idemo na izbore, nego da za vjeke vjekova, postujemo volju većine od 30.avgusta. Sta će nam novi izbori i novi rezultati? Najbolje da se "tridesetoavgustovci" i dalje međusobno pljuju, svađaju, ližu i jagme za fotelje, a mi da gledamo taj cirkus, bez mogućnosti promjene.

Mrki

A zasto se ne bi vratila u 2009. godinu ili jos dublje. Fotelja vas zulja.