18 °

max 19 ° / min 16 °

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

21° / 15°

Nedjelja

06.10.

18° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 11°

Utorak

08.10.

20° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 14°

Četvrtak

10.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministar odbrane zabranio načelniku GŠ aktivnosti u inostranstvu

Politika

Comments 10

Ministar odbrane zabranio načelniku GŠ aktivnosti u inostranstvu

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Prema pouzdanim saznanjima Antene M, ministar odbrane Dragan Krapović zabranio je načelniku Generalštaba Vojske CG Zoranu Lazareviću sve aktivnosti u inostranstvu! Uz obrazloženje da više nema kredibilitet da predstavlja Vojsku Crne Gore!

Ministar Krapović nije odobrio mjesečni plan rada Generalštaba, a odobrenje je uslovio izbacivanjem iz plana svih aktivnosti generala Lazarevića u inostranstvu, saznaje naš portal. Generalu Lazareviću ministar odbrane usmeno je saopštio da je izgubio kredibilitet da predstavlja VCG u inostranstvu. Krapović je odbio zahtjev Lazarevića da mu tu odluku dostavi u pisanoj formi, tvrdi naš izvor.

Nekoliko dana nakon toga razgovora, general Lazarević dostavio je inovirani Mjesečni plan rada iz kojega je izbacio sve svoje aktivnosti u inostranstvu. Navodno, učinio je to da ne bi trpjele ostale aktivnosti Vojske van granica Crne Gore.

Inovirani plan ministar Krapović je odobrio, a general Lazarević mu je saopštio da će o novonastaloj situacuiji obavijestiti Jakova Milatovića, koji je po funkkciji i predsjednika Savjeta za odbranu i bezbjednost.

Iz više izvora Anteni M potvrđeno je da je dopis načelnika GŠ VCG stigao u Kabinet predsjednika Crne Gore.

Faktička zabrana generalu Zoranu Lazareviću da predstavlja Crnu Goru u inostranstvu nastavak je rata koji protiv njega već mjesecima vodi ministar odbrane Dragan Krapović, u saradnji sa članovima SOB Milojkom Spajićem i Andrijom Mandićem, s ciljem da na čelo Vojske Crne Gore dovedu svoga favorita, pukovnika Miodraga Vuksanovića.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Jago

@Volim te zeleno Naravno da nema ali sa Putinom nemja šale.

Jagoš

Krapoviću nije lako. Vrbovan je od strane stranih službi, Prihvatio je što su mu ponudili i sad mora da sluša. Zabrinjava neskrivena namjera posvetosavljivanja vojske . Pitanje je kako to da Natoou ne smeta rusko preuzimanje komande crnogorske vojskeP

Onogošt

Pokušava li ovo Vučićević posluga u Crnoj Gori( ,,Demokrate" i D F) ponovo vojni (državni)udar.Previše su osilili.Bolje im je da što prije shvate šta su im Podgoričani poručili i da se primere.Oni su već ružna politička prošlost Crne Gore ali to ne žele da vide i priznaju...