22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

22° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 14°

Četvrtak

10.10.

21° / 15°

Petak

11.10.

20° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Evropski savez: Vrijeme je za izbore u Tivtu; Marković: Grad ne može i ne smije biti talac političkih nesuglasica

Izvor: Radio Tivat

Politika

Comments 0
Bez kvoruma za sjednicu u Tivtu

Evropski savez: Vrijeme je za izbore u Tivtu; Marković: Grad ne može i ne smije biti talac političkih nesuglasica

Autor: Antena M

  • Viber

Sjednica lokalnog parlamenta u Tivtu jutros je otkazana zbog nedostatka kvoruma.

U sali je bilo 16 odbornika vladajuće koalicije, bez Bokeškog foruma koji je juče najavio da neće prisustvovati sjednicama dok se ne dovede voda na Gospu od Milosti, prenosi Radio Tivat. 

Današnjoj sjednici nijesu pristupili ni opozicioni odbornici SD, HGI, DPS, SDP i LP.

Saopšteno je da će o narednom terminu održavanja sjednice javnost biti blagovremeno obaviještena.

Marković: Tivat ne može i ne smije biti talac političkih nesuglasica

Miljan Marković, predsjednik Skupštine opštine Tivat, saopštio je da sjednica Skupštine opštine Tivat nije održana zbog nedostatka kvoruma, prouzrokovanog neprisustvom odbornice Bokeškog foruma.

"Ova situacija dovela je do privremene blokade rada našeg zakonodavnog tijela. Kao predsjednik Skupštine, osjećam odgovornost da se obratim javnosti i istaknem značaj političke stabilnosti i nastavka rada Skupštine kako bi grad Tivat mogao da nastavi s realizacijom ključnih projekata koji direktno utiču na kvalitet života naših sugrađana.

U skladu sa izjavama koje su date u vezi s razlozima bojkota rada Skupštine, prinuđen sam da javno zamolim potpredsjednika, dr Andriju Petkovića, da nam, ako smatra da je realizacija projekta izgradnje vodovodne infrastrukture do vjerskog objekta na lokaciji Gospa od Milosti sporo napreduje, pomogne tako što će završiti svoj dio posla koji je preuzeo na sebe kao potpredsjednik. Ovo se odnosi na uspostavljanje prava službenosti za vodosnabdijevanje na katastarskim parcelama 1 i 2 KO Bogišići, upisanim u LN 65 KO Bogišići, prema određenom elaboratu. Na Vaš zahtjev, lično ste naglasili da ćete Vi, u komunikaciji sa Biskupskim ordinarijatom Kotor (29.08.2024), pomoći da se ubrza proces kako bismo dobili saglasnost za izgradnju od strane Biskupskog ordinarijata Kotor. Za Vašu informaciju, kao i zbog teksta koji ste objavili, tu saglasnost još uvijek nismo dobili, što je jedan od razloga zbog kojih izvođač ne može biti uveden u radove.

Ističem da je tenderska procedura završena i da je izvođač izabran, ali, ponavljam, između ostalog, ne može biti uveden u radove dok se ne riješi imovinsko pitanje sa Biskupskim ordinarijatom Kotora, na čijoj se zemlji djelimično izvode pomenuti radovi i koji su direktno zainteresovana strana u ovom projektu", naveo je Marković. 

On poručuje da ne postoji nikakva loša namjera od strane Opštine Tivat jer je Skupština opštine Tivat ovu odluku podržala, a svi konstituenti tivatske vlasti izglasali.

"Naša opština se već suočava sa ozbiljnim infrastrukturnim izazovima koje smo naslijedili, uključujući zagušenu saobraćajnu i komunalnu mrežu, nedovoljno razvijenu vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, kao i druge probleme koji utiču na svakodnevni život naših građana. Kroz predan rad lokalne samouprave i uz podršku Skupštine, započeti su mnogi infrastrukturni poduhvati koji imaju za cilj modernizaciju i unapređenje Tivta u svim oblastima, od saobraćaja do turizma, što će dugoročno osigurati bolje uslove života za sve.

Neadekvatno i neblagovremeno rješavanje ovih problema može imati ozbiljne posljedice, ne samo po funkcionisanje grada, već i po pripreme za buduće turističke sezone, koje su od vitalnog značaja za ekonomski napredak našeg grada. Kao grad sa dinamičnim rastom i velikim potencijalom, Tivat mora biti spreman da odgovori na potrebe svojih građana, posjetilaca i investitora. Da bismo to postigli, neophodno je da svi odbornici budu ujedinjeni u svojoj odgovornosti prema građanima.

Pozivam odbornicu Bokeljskog foruma da pokaže visok stepen političke odgovornosti i obaveze prema onima koji su im ukazali povjerenje. Tivat ne može i ne smije biti talac političkih nesuglasica. Sada, više nego ikad, potrebno je da svi zajedno radimo na održavanju političke stabilnosti kako bismo nastavili sa sprovođenjem ključnih projekata i reformi koje su već u toku.

Vrijeme je da, bez odlaganja, nastavimo rad Skupštine opštine Tivat i time omogućimo da naš grad krene naprijed, ka prosperitetnijoj i boljoj budućnosti za sve njegove građane. Naša zajednička odgovornost je da ne gubimo dragocjeno vrijeme u rješavanju problema koji nas pogađaju, već da kroz konstruktivni dijalog i saradnju unaprijedimo Tivat i učinimo ga još boljim mjestom za život", navodi Marković. 

Oglasili se odbornici SD, SDP i LP (Evropski savez) u SO Tivat: Tanka vladajuća većina da konačno prekine mrcvarenje – vrijeme je za izbore

- „Što se kuso rodi, vrijeme ne ispravi!”, a pogotovo ne može ispraviti tanku vladajuću većinu tivatske Skupštine opštine. Kako su se sastavili tako i funkcionišu dvije godine – na silu, neprincipijelno, bez jasnih smjerova i ciljeva, svako na svoju bandu i kao „rogovi u vreći”. Prosječno svaku treću zakazanu sjednicu nisu sigurni da li će imati kvorum jer ne znaju da li su svi partikularni partijski interesi među njima zadovoljeni. Osnovni problem im je kako sve to gurnuti ispod tepiha, da se što manje vidi. Problemi u funkcionisanju im se izlivaju kao i atmosferska kanalizacija na svaku malo veću kišu u Tivtu – kaže se u saopštenju odbornika SD, SDP i LP (Evropski savez) u SO Tivat.

"Okupili su se sa sistemskom, mehaničkom greškom i politički aranžman koji su postavili ne može zadržati sve ono što bi oni htjeli sakriti, a ima toga poprilično. Ništa neobično kada ih vode pogrešni principi na trulim temeljima. Na kraju krajeva, nije rijetko da se i konstituenti vladajuće većine međusobno prozivaju u medijima i tako pokušavaju disciplinovati jedni druge. Svjedočili smo tome i juče.

Kao kolege u odborničkim klupama imamo blagotvorni kolegijalni savjet za skupštinsku većinu. Riješite muka i sebe, opštinsku administraciju i građanke i građane Tivta, vidite i sami da vam ne ide. Ljudski je pogriješiti, a glupo je mrcvariti se i otezati neminovno – raziđite se, neka Tivćanke i Tivćani dobiju priliku da izaberu puno bolju i odgovorniju skupštinsku većinu i novu gradsku vlast", poručili su. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR