17 °

max 22 ° / min 14 °

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 13°

Utorak

15.10.

23° / 15°

Srijeda

16.10.

23° / 14°

Četvrtak

17.10.

21° / 14°

Petak

18.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zirojević: Vujović krši Poslovnik, tako je kad se ne pitate u sopstvenom resoru

Izvor: Evropski savez

Politika

Comments 1

Zirojević: Vujović krši Poslovnik, tako je kad se ne pitate u sopstvenom resoru

Autor: Antena M

  • Viber

Iako sam, u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore, na osnovu člana 50, od ministarke kulture i medija, Tamare Vujović, tražio da mi na uvid dostavi prvobitno rješenje kojim je odbijen zahtjev Opštine Berane da bude podignut spomenik mitropolitu Amfilohiju Radoviću, a koje je naknadno poništila, to se, do danas, nije desilo, naveo je u  saopštenju poslanik SD i predstavnik Evropskog saveza Nikola Zirojevića.

Javnost podsjećam da sam se na ovaj korak odlučio zbog sumnje u neregularnosti u toku ovog postupka, kao i da je ministarka bila
izložena brojnim internim i eksternim pritiscima usljed kojih je promijenila sopstvenu odluku i poništila sopstveno rješenje, istakao je Zirojević.

Uprkos tome što član 50 Poslovnika jasno kaže da je rok za odgovor resora kojim Vujović rukovodi 15 dana, te da sam zahtjev poslao 19. septembra, nikakav odgovor nije stigao. Tako je kad se ne pitate u sopstvenom resoru, poručio je poslanik SD i predstavnik Evropskog saveza Nikola Zirojević.

Shodno navedenoj situaciji, uputiću još jednu urgenciju generalnom sekretaru Skupštine Crne Gore, ovim povodom, a ministarki Vujović poručujem - možete da bježite od davanja odgovora, ali ne još dugo. Jer, shodno Ustavu Crne Gore, kao ministarka odgovarate Parlamentu koji Vas je izabrao, a ne SPC ili bilo kojoj drugoj organizaciji, zaključio je poslanik SD i predstavnik Evropskog saveza Nikola Zirojević.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

saci

E moj imenjace, tako tije to jad imas posla sa neljudskim osobinama kod pojedinaca, kad vide da gube ne poznaju ni rodjenu msjku. Zsto prevremeni parlamentarni izbori i da ih posaljemo u proslost jednom za vazda.