21 °

max 22 ° / min 14 °

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 14°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

23° / 12°

Četvrtak

17.10.

19° / 14°

Petak

18.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
GI 21. maj: "Stranka apstinenata" u ovom momentu najbrojnija politička grupa u Crnoj Gori

Politika

Comments 0

GI 21. maj: "Stranka apstinenata" u ovom momentu najbrojnija politička grupa u Crnoj Gori

Autor: Antena M

  • Viber

Savremena crnogorska politika je zbirka iznevjerenih obećanja, sukoba i podlosti i odraz servilnih i manipulatorskih stranaka, saopšteno je iz GI 21. maj.

"Sve što danas gledamo u domaćoj politici rezultat je preovlađujuće "misli" i prakse u posljednje tri i po decenije. Partijske politike u kojoj su osrednji,  prevrtljivi, poluobrazovani i pohlepni uvijek činili stabilnu većinu degradirale su ideju suverene, odgovorne i sekularne države. Partije bez integralističkog duha, degutantni lideri i stranke koje državu posmatraju kao plijen mogu da privuku još samo kriminalce i koruptivne preduzetnike, lakomislene i tendenciozne birače i građane koji očekuju partijska namještenja", navode u saopštenju.

Partije nove vlasti, kako dodaju, su dokazale svoju upravljaćku nemoć, pokornost pred korumpiranom beogradskom autokratijom i živopisnu kadrovsku oskudicu.

"Opozicione partije, smještene pod kišobranom i vođstvom DPS-a koji je svoju kadrovsku šminku i priznanje “sporadičnih grešaka” proglasio reformama, grozničavo i “principijelno” čekaju da im se pridruži bilo koji dio nove vlasti. Ali, radi se o tome da nema napretka u Cnoj Gori bez suštinskih promjena stranačkih praksi, zamjene rukovodstava malog formata, otklona od partija koje su produžena Vučićeva ruka i eliminacije razdrobljenog višestranačja. Država je isuviše dragocjena da bi se njena sudbina smjela prepustiti samo partijama. Uostalom, averziju prema parlamentarnim partijama i njihovim satelitima najbolje potvrđuje "stranka apstinenata" koja je u ovom momentu najbrojnija politička grupa u Crnoj Gori", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR