11 °

max 21 ° / min 11 °

Utorak

08.10.

21° / 11°

Srijeda

09.10.

17° / 14°

Četvrtak

10.10.

22° / 15°

Petak

11.10.

20° / 16°

Subota

12.10.

22° / 13°

Nedjelja

13.10.

18° / 10°

Ponedjeljak

14.10.

20° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bogdanović: Krapović da očisti sistem odbrane od partijskih funkcionera bivšeg režima

Politika

Comments 5

Bogdanović: Krapović da očisti sistem odbrane od partijskih funkcionera bivšeg režima

Autor: Antena M

  • Viber

U ime Kluba poslanika Demokrata i svoje ime, ministru odbrane, Draganu Krapoviću i svim pripadnicama i pripadnicima Vojske Crne Gore upućujem iskrene čestitke povodom Dana Vojske, saopštio je Boris Bogdanović, šef Kluba poslanika Demokrata u Skupštini Crne Gore.

"Vojska Crne Gore predstavlja ključni faktor stabilnosti u regionu i aktivno doprinosi jačanju saradnje i izgradnji partnerskih odnosa sa oružanim snagama EU i širom svijeta. Njeno učešće u mirovnim misijama ne samo da podiže ugled Vojske, već i same države Crne Gore, te dodatno jača naše diplomatske potencijale.

Pripadnici Vojske Crne Gore, kroz svoj profesionalizam, odgovornost i oslanjanje na bogatu vojničku tradiciju, pokazali su da su jedan od najstručnijih i najreprezentativnijih segmenata našeg društva. U prilog tome govore uspješno sprovedena profesionalizacija Vojske, veće angažovanje u mirovnim misijama, realizacija planiranih vježbi i međunarodnih aktivnosti, unaprjeđenje odbrambenih kapaciteta u zemlji i regionu, nove uniforme, nova oprema i prije svega čestit i pošten rad", navodi u saopštenju.

S tim u vezi, kako dodaje, puna podrška ministru odbrane i članovima Savjeta za odbranu i bezbjednost da na predlog ministra očiste sistem odbrane od partijskih funkcionera bivšeg režima i njihovih generala.

"Koji su umjesto da jačaju Vojsku Crne Gore jačali partije bivšeg režima, sprovodili partijske naloge, bili zaduženi da svaka vojna uniforma glasa po partijskom nalogu, koji su iz Vojske Crne Gore uklanjali vojnike koje nije prepoznao partijski teren, koji su sistem odbrane pretvorili u administratore sramotnog portala Udar.me, koji su vojne brodove tovarili opojnom drogom i mnogo čega drugog nedostojnog vojne uniforme.

Siguran sam da će Vojska Crne Gore očišćena i reformisana u budućnosti graditi svoj savremeni profil, ostajući poželjan partner prijateljskim zemljama i izvor ponosa za sve građane Crne Gore", zaključio je Bogdanović.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Sram te bilo,ovo je prevršilo svaku mjeru! Očistili ste vlast od Crnogoraca,a cinite sve da i Vojsku bacite na koljena! Ako ima Crnogoraca i Crnogorki,a ima ih ,ovo vam nećemo dozvoliti! Prešli ste crvenu liniju,od podizanja spomenika negatoru Crnogoraca,pa ste naumili da i Vojsku podredite Vučiću!

Deni

A gradjani da ociste CG of funkcionera Demokrata!

Sava

Bogdanovicu nije to tvoja struka drzi se ribolova i posumlavanja tu netreba puno pameti a vojsku ostavi vojnicima.NATO nije neozbiljna mjesna zajednica pa da kogod pozeli moze mjenati pravila.