23 °

max 23 ° / min 14 °

Subota

12.10.

23° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

22° / 14°

Utorak

15.10.

22° / 13°

Srijeda

16.10.

22° / 11°

Četvrtak

17.10.

19° / 13°

Petak

18.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milanović u Tivtu, Vuksanović: Nastavljamo misiju očuvanja hrvatskog identiteta i jačanja državnog subjektiviteta CG

Politika

Comments 2

Milanović u Tivtu, Vuksanović: Nastavljamo misiju očuvanja hrvatskog identiteta i jačanja državnog subjektiviteta CG

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas se sastao s predstavnicima hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

U Domu kulture Josip Marković u Donjoj Lastvi sastanku su prisustvovali predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, kao i predsjednici hrvatskih udruga u Boki kotorskoj.

"Predsjednik Zoran Milanović se interesovao za političke i društvene prilike, kao i položaj Hrvata u Crnoj Gori. Predsjednik je naglasio kako će Hrvatska nastaviti pružati podršku hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori, posebno u vezi s očuvanjem njihovih prava i kulturnog nasljeđa", saopšteno je iz HGI.

Predsjednik HGI-ja Adrijan Vuksanović je, nakon sastanka, "iskazao zadovoljstvo na sveobuhvatnoj, temeljnoj i institucionalnoj potpori Republike Hrvatske Hrvatima u Crnoj Gori." On je na tome, kako je saopšteno, zahvalio predsjedniku Milanoviću, kao i što je prije godinu, pred parlamentarne izbore, pozvao pripadnike hrvatske nacionalne zajednice da daju glas Hrvatskoj građanskoj inicijativi.

"Čini me ponosnim i radosnim da potpora HGI-ja dolazi i s lijevog i s desnog političkog spektra Republike Hrvatske. Mi s optimizmom, u zajedništvu s Republikom Hrvatskom nastavljamo dalje svoju misiju u očuvanju hrvatskog identiteta u Crnoj Gori i jačanju državnog subjektiviteta Crne Gore. To je naš magistralni pravac i ta integrativna politika koju smo zastupali i zastupamo očigledno daje rezultat što nam je ponos i radost“ – izjavio je Vuksanović nakon sastanka.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Ante

Ko zna kako bi se slozio sa mandicem i kako bi komentarisali sto je prije tacno 30 godina na danasnji dan jna bombardovao banske dvore i zagreb,bili mandic insistirao da je to bio rat za mir i bili se i on kao milo izvinuo sto je bio agresor ili bi rekao da je branio srpstvo na dubrovackom ratistu

Katunjanin

G-dine Milanovicu , dobro dosli u Crnu Goru. Politicke prilike su takve kakve jesu ali se nadam da nece jos dugo biti tako. Zahvalan sam za svu podrsku Hrvatske kako bi Crna Gora isplivala iz ove blokade. "Srbi i crkva Srbije crtaju granice svoje , pa ima li tu boga kad stalno mrtve broje !? "