22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

22° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 14°

Četvrtak

10.10.

21° / 15°

Petak

11.10.

20° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate: Tokom Boškovićevog mandata, Vojskom upravljali Škaljarski i Kavački klan

Politika

Comments 3

Demokrate: Tokom Boškovićevog mandata, Vojskom upravljali Škaljarski i Kavački klan

Autor: Antena M

  • Viber

Demokratska Crna Gora reasgovala je na izjavu bivšeg ministra odbrane Predraga Boškovića koji je komentarisao stanje u sektoru odbrane, Vojsci Crne Gore i Ministarstvu.

"Konačno se javio i jedan od najgorih ministara odbrane u istoriji Crne Gore, sada već optuženi za izvršene krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, a mnogi bi i rekli i osumnjičeni za osnivanje i administriranje stramotnog portala Udar me, na kom je Bošković zloupotrebljavajući Vojno-obavještajnu službu i Agenciju za nacionalnu bezbjednost blatio svakog ko se suprotstavi DPS metodama.

Tokom Boškovićevog mandata, Vojskom Crne Gore nije upravljala država, već su DPS i kriminalne strukture, poput Radoja Zvicera i Zorana Lazovića, diktirali smjer. Vojska je postala produžena ruka DPS-a i kriminalnih klanova – Škaljarskog i Kavačkog", navode Demokrate.

Za profesionalni angažman u Vojsci Crne Gore tokom tog perioda, kako tvrde, nije bilo dovoljno samo iskustvo i sposobnost.

"Kandidat je, između ostalog, morao imati pozitivno mišljenje DPS-ovog mjesnog odbora, javno se izjasniti kao Crnogorac, ali po mjeri DPS-a, i naravno, obećati glasove DPS-u. Audio snimci koji su objavili mediji dokazuju kako DPS aktivistkinja uvjerava mladu kandidatkinju da će biti primljena u Vojsku ako se drži “uputstva” i ode na “razgovor s Peđom Boškovićem”.

To je suština audio snimka u čiji posjed su došli mediji, a na kom se čuje kako aktivistkinja DPS objašnjava kandidatkinji... Ne želim da se ogriješim da nijedno dijete od vas od 20 do 25 godina, da ja sad kažem, meni nju teren ne poznaje”, navodi aktivistkinja DPS na audio snimku", ističe se u saopštenju Demokrata.

Ovo je, poručuju, prava slika Vojske Crne Gore pod Boškovićevom komandom – "institucija kojom su upravljali Škaljarski i Kavački klan, dok su partijski generali i Bošković lično služili ne vojnoj, već klanskoj “uniformi”. Boškovićeva “služba” obuhvatala je čak i korištenje vojnih brodova, uključujući školski brod Jadran, za transport kokaina, čime je sramotno uprljao integritet Vojske Crne Gore i vojnu uniformu."

Postupanja Predraga Boškovića, partijskog admirala Samardžića i generala Lazarevića jasan su alarm, kažu Demokrate i, kako zaključuju, "dobra odluka ministra Krapovića da odbrambeni sektor očisti od svih kadrova koje je DPS instalirao za svoje potrebe, jer su umjesto za interese države služili klanovima i tako zloupotrijebili Vojsku Crne Gore kao partijsko sredstvo."

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

goran1234

Nije loše podsjetiti ove "Demokrate" da su Škaljarci kupovali za njih glasove na izborima 30.08.2024.

Libero7

Zato sad vlada sedmi bataljon i slobovi sledbenici

Orlov krš

Naravno da u Vojsku treba da budu primljeni oni građani koji vole svoju zemlju i koji su spremni da se ako treba, žrtvuju za njenu slobodu i njen napredak! Crna Gora ne bi opstajala kroz vjekove da nije bilo tako! Tu ne spadaju tzv demokrate,jer su sve suprotno od toga!Jasne su njihove namjere!