17 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 15°

Petak

11.10.

21° / 16°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

19° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lideri Evropskog saveza sa Satlerom: Crna Gora da što prije postane članica EU, nužno smanjiti proruski uticaj u državi

Izvor: Evropski savez

Politika

Comments 0

Lideri Evropskog saveza sa Satlerom: Crna Gora da što prije postane članica EU, nužno smanjiti proruski uticaj u državi

Autor: Antena M

  • Viber

Lideri Evropskog saveza Damir Šehović, Ivan Vujović, Vatroslav Belan i šef poslaničkog kluba SD-a u Skupštini Crne Gore Boris Mugoša danas su održali sastanak sa novoimenovanim ambasadorom Delegacije EU u Crnoj Gori, Johanom Satlerom.

Kako je saopšteno iz Evropskog saveza, u otvorenom i prijateljskom razgovoru predstavnici ES-a su ambasadoru Satleru poželjeli uspješan mandat u Crnoj Gori, koji će uz zajedničku potpunu posvećenost rezultirati odlučujućim iskorakom Crne
Gore na EU agendi.

Evropski savez je nadstranačka platforma koju čine partije i nezavisni intelektualci i društveni aktivisti koji su prije više od tri decenije evropske integracije postavili kao strateški vanjskopolitički cilj, i kako tada tako i danas istinski su predstavnici i zagovornici evropske, građanske i sekularne Crne Gore, kazali su predstavnici Evropskog saveza.

Dodali su da ne žele u EU učlaniti bilo kakvu Crnu Goru, već onu koja je nesporno evropska, koja je u potpunosti prihvatila vrijednosti koje su u temelju EU i čiji je politički, bezbjednosni, društveni i ekonomski okvir do kraja spreman da bude dio evropske porodice država.

"Evropski savez zna koje su obaveze Crne Gore na putu učlanjenja u EU i kao trenutna opozicija, a posebno kao dio buduće vlasti i na lokalnim i na državnom nivou, će ključno doprinositi njihovom ispunjavanju.

Na toj liniji predstavnici Evropskog saveza su ukazali da su potrebni dodatni zajednički napori na značajnom smanjenju proruskih uticaja u Crnoj Gori kojim se pokušava prvo urušiti građansko ustrojstvo države a zatim zaustaviti crnogorski put prema EU. Samo partnerskim i potpuno posvećenim radom na tom polju Crna Gora i EU će ostvariti zajednički cilj – Crna Gora prva naredna članica EU!", navodi se u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR