21 °

max 21 ° / min 15 °

Srijeda

09.10.

21° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 15°

Utorak

15.10.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić predstavio novi logo Skupštine; sjetio se "viteškog kralja" Aleksandra Karađorđevića

Izvor: Antena M

Politika

Tag Video
Comments 4

Mandić predstavio novi logo Skupštine; sjetio se "viteškog kralja" Aleksandra Karađorđevića

Autor: Antena M

  • Viber

Prva sjednica Drugog redovnog jesenjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore održaana je danas na Cetinju.

Poslanici su ponovo izglasali zakon o Razvojnoj banci Crne Gore, koji je predsjednik države Jakov Milatović vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o potvrđivanju Konvencije o priznavanju i izvršenju stranih presuda u građanskim ili privrednim stvarima, Prijedlog zakona o potvrđivanju Međunarodnog sporazuma o razmjeni podataka u svrhe provjere izjava o imovini, kao i izbori, naimenovanja i razrješenja, međutim Skupština sa radom nastavlja sjutra u 11 sati u Podgorici.

Na početku sjednice poslanici su održali minut ćutanja za žrtve poplava u BiH. Nakon čega se za riječ javio poslanik URA Miloš Konatar koji je kazao da opoziciji nije uvažena njihova tačka dnevnog reda, čime je prekršen poslovnik.

"Apelujem na poslanike da ne glasamo za ovaj zakon", rekao je Konatar.

Poslanik SD Boris Mugoša zatražio je od Mandića da mu objasni pod kojim članom je otvorio sjednicu 30. septembra na kojoj je bil prazna sala.

"Skupština je svih poslanika i ako imate dopis sa njim mora biti upoznat svaki poslanik, aa ne da pred praznom salom otvarate i zaključujete sjednice bez pravnog osnova", kazao je Mugoša.

Nakon proceduralnih javljanja, poslanici su izglasali dnevni red.

Andrija Mandić je pokazao crnogorskoj javnosti i poslanicima novi vizuelni identitet oličen u "reprezentativnom objektu zgrade nekadašne zetske banovine u kojoj su se nalazile najvažnije institucije Republike Crne Gore". 

"Želimo uvažiti našu Prijestonicu, nas kao poslanike i da govorimo o značaju ovog grada i koliko je značajno što imamo privilegiju da ovdje budemo", kazao je Mandić. 

On objašnjavao kako je danas 9. oktobar, 90 godina od kako je pala prva žrtva fašizma u Evropi.

"A to je bio viteški kralj Aleksandar Karađorđević. Unuk Kralja Nikole, velika istorijska ličnost koji zaslužuje da mu ovdje na Cetinju pomenemo ime i da kažemo da je bio prva žrtva fašizma u Evropi.  Poštujući tu veliku istoriju imamo privilegiju da vas pozdravimo i sjetimo se da je prije 90 godina u Marseju fašizam ubio viteškog kralja Aleksandra Karađorđevića".

Nakon što je Mandić kazao da će promijeniti vizuelni identitet Skupštine na Cetinju, Andrija Nikolić poslanik DPS, je pozvao Mandića da objasni po kom članu je Mandić odlučio da mijenja vizuelni identitet Skupštine na Cetinju.

"Sada nam sugerišete jer ste prekršili Poslovnik, simbolika je jasna i iz tog razloga se pozivate na zetsku banovinu, onda kada je Crna Gora izgubila svoje ime. Građani jasno je šta radi predsjednik parlamenta, a nadam se da vam je jasno što radi i parlamentarna većina", rekao je Nikolić.

Mandić je odgovorio da smatra da ne postiji "građanin Cetinja ili Crne Gore koji se ovome ne raduje".

Nikolić je kazao: "Pokušavate da preoblikujete i Crnu Goru i Cetinje. Nastavite tako, a onda ćemo da se pogledamo u oči".

Filip Adžić (URA) kazao je da se ovim prijedlogom ne raduje ni jedan Crnogorac, a ni građanin Crne Gore.

Oskar Huter (DPS) je kazao da simbol Cetinja nije zgrada zetske banovine.

Možete je odgledati na linku ispod: 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

chronicler

Nikada Mandićev "logo@ neće biti logo Crnogorske skupštine. Poslužiće samo za sprdnju. A podmuklo "obilježavanje" dana smrti Palikuće neka nastavi u svom domu. Crna Gora mora biti STAMENA kad joj je najteže! Otpor zlu koje se nadvilo nad nama! Otpor! Ostavke!

Duško

Da li je Crna Gora država kojom upravljaju četnici ?

Katunjanin

Instrukcije iz BG su stigle , i Mandiceve namjere su iz dana u dan sve ociglednije. Svjesni su da ce vrlo brzo izgubiti vlast i zato uporno najpodmuklijim prvokacijama pripremaju "narod" za nemire koji ce biti orkestrirani iz Beograda .Zato im je i zurba da smijene nacelnika Lazarevica !