17 °

max 19 ° / min 15 °

Srijeda

09.10.

19° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

21° / 14°

Utorak

15.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Belan: Vučiću jasno staviti do znanja da Crna Gora nije bina za njegove predstave, on nije gazda Zapadnog Balkana

Izvor: Antena M; Foto: Dragan Tomašević

Politika

Comments 3

Belan: Vučiću jasno staviti do znanja da Crna Gora nije bina za njegove predstave, on nije gazda Zapadnog Balkana

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bilduje svoju poziciju u Srbiji na način što se iživljava nad Crnom Gorom, ocijenio je u razgovoru za Antenu M jedan od lidera Evropskog saveza Vatroslav Belan.

O izjavi Vučića da se Crna Gora zapravo miješa u izborne procese u Srbiji Belan kaže:

"Činjenice su jasne. Da li smo mi u Crnoj Gori imali bitke za Beograd, Novi Sad, Niš, specijalne emisije o izborima u Podgorici sa brojnim opskurdnim analitičarima, na još opskurdnijim njegovim medijima ili je situacija bila drugačija. Kad god okrenete neki TV kanal pod njegovom kontrolom priča se o Crnoj Gori, rezultatima crnogorskih izbora i kakvi će oni biti. Jasno je da izvrće teze i koristi se izrekom napad je najbolja odbrana", kaže Belan.

Sagovornik Antene M napominje da Vučić treba da dobije jasnu poruku, da Crna Gora nije bina za njegove predstave i da naša država nije igralište.

Belan dodaje da predsjedniku Srbije treba dati do znanja da nije, kako kaže, gazda Zapadnog Balkana.

"Jasno mu staviti do znanja da smo mi samostalna država, nezavisna u svom odlučivanju i da sledeći put kad bude došao u Crnu Goru, ne dolazi sa najavama očitavanja nama bukvica i držanja predavanja, nego da dođe na puno pristojniji način kao gost u susjednu državu, članicu NATO-a, nadamo se budući članicu EU koju mora uvažavati, ne samo državu Crnu Goru i njen suverenitet, nego i sve njene političare koje su izabrali građani Crne Gore", ocjenjuje jedan od lidera Evropskog saveza.

A o izjavi Vučića da će Crna Gora dobiti od njega odgovor koji zaslužuje, Belan poručuje da je predsjednik Srbije u konstantnoj izbornoj kampanji u kojoj brani Srbiju od imaginarnih neprijatelja.

"Te izjave su prevashodno upućene ka njegovom unutrašnjem tržištu, prema članovima njegove partije. To je u redu, dokle god mu tu moć daju građani Srbije na izborima, ali ta moć mora da se završi na graničnom prelazu sa Crnom Gorom. Vidim da je i ovdje disciplinovao novinare u svom stilu, ali prosto mora da mu se stavi do znanja da je ovo puno demokratskija zemlja nego što je njegova, koju je on stvorio i tako izgradio i da taj način ponašanja nije dozvoljen u nezavisnoj i suverenoj Crnoj Gori", navodi Belan. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

cefalo

Bravo, Belan, u zadnjem pasusu je ključ onoga što mu treba staviti do znanja.

Realno

Tako je, neka čini doma što je naviko! Nego Vlast u CG nema potrebu da reaguje jer su to njegovi pioni koji ga slijepi slusaju.

roki

Bravo Belan. On je navikao da ponizava potcinjene. Znamo da ih ima i u Crnoj Gori, pa neka se istresa na njih ako mu nisu zavrsili zadatak. I neka ne stavlja sve Srbe iz Cg na svoju vodenicu jer to jednostavno nije istina.