16 °

max 19 ° / min 15 °

Srijeda

09.10.

19° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

21° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

22° / 15°

Utorak

15.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
ZBCG: Hitno predložiti zakon o agentima stranog uticaja

Politika

Comments 5

ZBCG: Hitno predložiti zakon o agentima stranog uticaja

Autor: Antena M

  • Viber

"Nama je palo u dio da Crnu Goru učinimo istinski slobodnom zemljom i jedan od važnih pravaca djelovanja treba da bude priprema i donošenje novog zakona koji će urediti funkcionisanje raznih stranih agentura koje pod plaštom NVO pokušavaju da utiču na unutrašnju i spoljnu politiku naše zemlje", saopštili su iz koalicije Za budućnost Crne Gore.

"Političke organizacije su zakonom obavezane da svoje finansije učine javnim i kontrolu istih vrši nadležna Državna revizorska institucija (DRI), a to nije slučaj sa ovim agenturama koje zloupotrebljavaju naziv NVO dok im se u budžet nesmetano ubrizgavaju injekcije od milion dolara na redovnoj osnovi", saopšteno je iz koalicije.

Dodali su da je njihovo političko djelovanje u samoj žiži javnosti i, kako kažu, ne postoji jedan argument da rade za bilo čije interese osim za interese birača i građana Crne Gore.

"Samo zbog nedostatka adekvatnog zakona, mi danas u Crnoj Gori imamo ne jednu, nego više „NVO” koje funkcionišu izvan i iznad zakona i koje sebi daju za pravo da nonšalantno dijele moralne lekcije i etikete gotovo svim političkim, ali i državnim institucijama.

Te agenture podmeću, lažu i vode veoma preciznu kampanju za potrebe stranog naručioca za koga rade, dok ti naručioci imaju konkretne interese vezane za njihove uticaje u Crnoj Gori koji svakako nisu interesi i želje građana", poručuju iz ZBCG.

"Kako su im puna usta tuđih finansija i uticaja, krajnje je vrijeme da građani Crne Gore imaju uvid i u njihove i da se takve agencije jasno odvoje od stvarnih NVO koje za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života građana, te da ih nazovemo pravim imenom – agentima stranog uticaja u Crnoj Gori. 

Istinska transparentnost može doći samo ako zakoni i pravila budu važili za sve. Mi smo pozvani kao vlast, a ne sumnjamo da ovo isto želi i opozicija, da politiku Crne Gore treba odvojiti od brutalnog agenturnog rada raznih međunarodnih bezbjednosnih struktura", zaključili su iz koalicije. 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Mandicu , ti to pricas iz licnog iskustva . Nemoj mislit da je slucaj " drzavni udar " zatvoren ! - Ti i tvoji agenti cete kad tad odgovarat .Ostavi se ti price o NVO , jer o unutrasnjoj i spoljnoj politici brinu svjesni gradjani koji su svojim glasanjem u PG jasno rekli - Da je vjecna !

antievropa

Sa ovim Zakonom Vojvoda misli u Evropu? Jadan Vojvoda ne vidi dalje od "srpskog sveta" pa ne shvata da mu je prijedlog antievropski i da sa ovim Zakonom ne može u Evropu i da evropljanima jasno pokazuje svoje antievropsko lice!

Kika

Nije se dugo cekalo da DF opet, posle Jasenovca, pokaze pravo putinovsko lice. Po njim treba da slijedimo putinov put i njegove zakone o ukidanju NVO a ne zapadni put. Je li sad svima jasno da se PES udruzio sa crnim djavolom.