13 °

max 19 ° / min 13 °

Nedjelja

13.10.

19° / 13°

Ponedjeljak

14.10.

21° / 14°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

22° / 12°

Četvrtak

17.10.

16° / 15°

Petak

18.10.

18° / 16°

Subota

19.10.

18° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zirojević: Monstat da omogući korišćenje softvera i 15 dana nakon objave rezultata

Izvor: Evropski savez

Politika

Comments 3

Zirojević: Monstat da omogući korišćenje softvera i 15 dana nakon objave rezultata

Autor: Antena M

  • Viber

Imajući u vidu prilično kratak vremenski period za provjeru tačnosti unešenih podataka sa popisa stanovništva, te probleme sa pristupom i pronalaženjem lica koji su identifikovani, vremenski period od 7 dana za korišćenje softvera za kontrolu je neopravdano kratak, naveo je u saopštenju poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

"Imajući u vidu da jedan dio stanovništva nije dovoljno informatički pismen i da im je za korišćenje softvera potrebna pomoć, kao i činjenicu da su se nerijetko javljali problemi sa pronalaskom lica na osnovu traženih parametara, vjerujem da je sasvim opravdano, a da sa druge strane ne predstavlja apsolutno nikakav problem ili prepreku, da se korišćenje softvera produži i traje do 15 dana nakon objave rezultata", piše u saopštenju Zirojevića.

Kako navodi imajući u vidu korektan i konstruktivan odnos Monstata u periodu koji je iza nas, ovim putem ih pozivam da izađu u susret i ovom zahtjevu građana i nas koji ih predstavljamo, kako bismo u narednim danima do kraja uspješno završili proces sprovođenja popisa stanovništva u Crnoj Gori.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Ja sam jedan od tih koji nije informaticki pismen i jos nijesam izvrsio provjeru niti znam kako se to radi. I cemu ta zurba i rok od 15 dana za provjeru podataka -u cemu je ta caka da ja nemogu bilo kad da izvrsim provjeru.

Slavko

Da bi svi verovali u njihovu statistiku,koja traje mjesecima,odličan zahtjev da se produži,neka ne bude 15 dana,samo sedam dana,24 sata,i sve ok

Ljaljozzzzzzzzz

Tako je inace nema svrhe prije objave— ako to odbiju onda svercuju i treba pokrenuti sudski postupak