16 °

max 19 ° / min 15 °

Srijeda

09.10.

19° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

21° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

22° / 15°

Utorak

15.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CGO: Predlog ZBCG je opasan, da se izjasne Vlada i Spajić

Izvor: CGO

Politika

Comments 2

CGO: Predlog ZBCG je opasan, da se izjasne Vlada i Spajić

Autor: Antena M

  • Viber

Iz CGO je saopšteno da je danas zvanično lansirana inicijativa koalicije ZBCG da ograniči djelovanje građanski i kritički nastrojenih NVO u Crnoj Gori i to je, ocjenjuju, opasan pokušaj da se uguši sloboda govora i udruživanja, a što su osnovni stubovi svakog demokratskog društva.

"Inicijativa ZBCG podsjeća na mračne prakse iz Rusije i Gruzije, koje su očito liderima ove političke strukture bliže od EU, što se sada jasno otkriva i pored mimikrije kojoj su u posljednjem periodu pribjegli.

Zakon o ‘agentima stranog uticaja’ nije ništa drugo nego institucionalizovana represija prema NVO koje igraju ključnu ulogu u očuvanju demokratije", poručuju iz CGO.

Umjesto da, kako kažu, zajedno sa različtim akterima podstiče pluralizam i jača demokratiju, vlast očajnički stremi potiranju svakog oblika mišljenja koje se ne uklapa u njen svjetonazor.

"Crna Gora ne smije postati država straha i represije i vjerujemo da ima dovoljno potencijala za unutrašnji otpor ovim naopakim naumima, ali da će doći i podrška partnera koji žele dobro ovoj državi poštujući njen suverenitet i teritorijalni integritet.

Očekujemo da se o ovom pitanju jasno odrede svi članovi Vlade , a posebno premijer Milojko Spajić da bi se i kroz to vidjelo ko kakvu politiku ima, odnosno ima li je uopšte ili se samo slijede interesi zemalja od čijih praksi treba da bježimo ma koliko ih promovisali lideri ZBCG", zaključuje CGO.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Borba

Blago Putinu za vas ova mu slika para vredi,taman sto ste je pustili u javnost nismo ovake lepotane davno videli

zvek

Sačekajmo, možda se i MANS oglasi kad se naspava. Možda gospođa Ćalović Marković oplete po Mandiću, ili...?