16 °

max 19 ° / min 15 °

Srijeda

09.10.

19° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

21° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

22° / 15°

Utorak

15.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šaranović Dačiću: Ja ću uvijek i na svakom mjestu čuvati dostojanstvo Crne Gore i njenih građana

Politika

Comments 11

Šaranović Dačiću: Ja ću uvijek i na svakom mjestu čuvati dostojanstvo Crne Gore i njenih građana

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović reagovao je na izjavu srbijanskog kolege Ivice Dačića koji je, između ostalog, naveo da svako selo u Crnoj Gori ima svoju organizovanu kriminalnu grupu 

Reagovanje Šaranovića prenosimo integralno:

„Kolega Dačiću, crnogorska sela čine, prije svega, časni, vrijedni i pošteni domaćini, koji od svog rada žive dostojanstveno. Izgovoriti bilo što što ih može dovesti u vezu sa kriminalnim grupama je, bez dileme, neoprezno i neprimjereno.

Žao mi je što je bivši režim Crne Gore ostavio naslijeđe zbog kojeg se pred svijetom suočavamo s percepcijom o snažnom kriminalnom miljeu građenom tri decenije. Tokom tog perioda, kriminalne organizacije su neometano rasle i širile se, a kada to nije bilo dovoljno, povezivale su se sa sličnim grupama u drugim zemljama, uključujući Republiku Srbiju. Bio je to period u kojem su najviši policijski zvaničnici ukidali zabrane ulaska srpskim državljanima Marku Miljkoviću i Veljku Belivuku, obezbjeđivali im pratnju, policijsku zaštitu, pa čak i promociju na konferencijama za štampu.

Podsjetiću da Ritopek, mirno i vrijedno mjesto pokraj Beograda, ni na koji način nije odgovorno za stravične zločine koje je tamo počinio klan Belivuka i Miljkovića. Njihovi postupci, koje je svijet s pravom osudio, nemaju veze sa vrijednim građanima Srbije, kao što ni kriminalne aktivnosti pojedinaca nemaju veze sa poštenim građanima Crne Gore. Kriminal ne poznaje granice, naciju, niti vjeru, i zato ne smijemo dozvoliti da neoprezne izjave naruše dostojanstvo naših građana.

Danas, Crna Gora svjedoči istorijskim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i teškog naslijeđa koje ostavlja prošlost, što pozdravlja svaki dobronamjeran pojedinac, unutar i van zemlje. Naša posvećenost saradnji sa međunarodnim partnerima, uključujući Republiku Srbiju, ostaje čvrsta i od principijelne važnosti, jer samo zajedničkim snagama možemo zaustaviti ovu pošast.

Takođe, žalimo zbog pojedinih struktura koje se povode za ovakvim izjavama i servilno prihvataju stavove nekih drugih zemalja koje zadiru u naš suverenitet i dostojanstvo naših institucija. Kada je trebalo, nismo im mogli čuti glasa, jer je politika dvostrukih aršina njihova magistrala djelovanja.

Za razliku od njih, ja ću uvijek i na svakom mjestu čuvati dostojanstvo Crne Gore i njenih građana, bez obzira odakle dolaze neprimjerene poruke. Crna Gora je država časnih ljudi i naša je obaveza da njihov ugled zaštitimo.“

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Saranovicu , da si mislio da branis dostojanstvo Crne Gore onda bi i nastupio dostojanstveno i ucutkao toga poltrona i ulizicu svake Srbijanske vlasti. Samo ga pitaj koliko je para uzeo od Misa Banane -Srbina iz Crne Gore i koliko mu je pomogao da mu taj i dan danas uplacuje na racun !

marko

Moj Šaranoviću, i za ovo ti kriv bivši režim...uozbilji se za četiri godine đeca odrasru a ti budi muško pa mu odgovori kako dolikuje, a ne krivi vlast od prije četiri godine ej čovječe do sad bi sav kriminal oskorijenio koliko je prošlo. Ne glumi Vulina kumim te bogom

kalimero

Dolaskom 2012. na Vlast SNS i SPS, Vučića i Dačića oživljava se kriminal ljudi, oružja, opijata i akcizne robe radi finansiranja velikodržavnog projekta velike Srbije, sve OKG Zapadnog Balkana imaju vođu 'Oskara' i svi imaju azil u Srbiji. Belivuk, Miljković, Zvicer, Korać, Vukotić.