16 °

max 19 ° / min 15 °

Srijeda

09.10.

19° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

21° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

22° / 15°

Utorak

15.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šehović: Mandić učinio jasnom namjeru da CG pretvori u proksi zvanične Srbije; Koalicioni partneri se na naivnost više ne mogu vaditi

Politika

Comments 1

Šehović: Mandić učinio jasnom namjeru da CG pretvori u proksi zvanične Srbije; Koalicioni partneri se na naivnost više ne mogu vaditi

Autor: Antena M

  • Viber

Jedan od lidera Evropskog saveza i predsjednik SD-a Damir Šehović saopštio je da građanska Crna Gora treba da bude zahvalna Andriji Mandiću i
Demokratskom frontu koji je, kako kaže, u proteklim sedmicama nizom političkih inicijativa konačno pokazao svoje pravo političko lice koje, ocjenuje, postaje očigledno čak i onima koji zbog zaslijepljenosti foteljama nijesu umjeli, ili bolje rečeno nijesu htjeli, da to vide.

"Nakon što su formalno skinuli svoje „evropsko odijelo“, koje im, uzgred rečeno, nikad nije pristajalo, postalo je jasno da njihov krajnji cilj nije ništa drugo do suštinsko obezdržavljenje Crne Gore i njeno pretvaranje u proksi zvanične Srbije i Rusije, odnosno novu Bjelorusiju na Balkanu.

Insistiranje na zakonu o dvojnom državljanstvu, preispitivanju državnih simbola, predlaganje zakona koji služi kao sredstvo za obračun sa NVO-ima, krivim samo zato što ne promovišu maligne proputinovske, već pro-NATO vrijednosti, promjena logoa Skupštine koji sada gotovo identično reflektuje srpski, te afirmacija zaostavštine Aleksandra Karađorđevića, odnosno politike koja je izvrišila nasilnu aneksiju Crne Gore, više ne ostavljaju prostora za izgovor da neko „nije znao“", navodi Šehović.

Ovo, kao dodaje, nije ni „e“ od evropske politike, već politika destrukcije i vraćanja Crne Gore pod beogradske skute.

Ukoliko su koalicioni partneri Demokratskog fronta spremni i dalje da slijede ovu opasnu antidržavnu agendu, neka im je srećno, ppručuje Šehović.

"Ako nijesu, očekujemo ne samo nevješto verbalno ograđivanje, već konkretno distanciranje od politike koja šteti interesima Crne Gore, jer će u suprotnom i sami biti njeni saučesnici. Na naivnost se više niko ne može vaditi", kaže Šehović.

Evropski savez će, baš kao što je Savez reformskih snaga činio devedesetih, biti žestok i kredibilan protivnik ovakve politike prošlosti, saopštio je Šehović.

"Istovremeno, bićemo partner svima koji su spremni da brane istinske građanske, evropske i civilizacijske vrijednosti, na koje se uporno posljednjih godina nasrće. Građanska Crna Gora, čiji je Evropski savez najdosljedniji zagovornik, će pobijediti. Jednom smo se izborili s mnogo ozbiljnijim njihovim političkim uzorima i mentorima, pa ćemo i s ovima, koji su samo blijede njihove kopije. U to ne treba niko da sumnja", zaključuje Šehović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Hisen Babajic

NECE IM OVO PROCI ILI,STO BI REKLI SRBENDIJANCI,NECE DA MOZE,OVO IM JE VUCKO SAD REKAO DA MALO USTALASA SITUACIJU,INACE,ON SE NE MIJESA U UNUTRASNJE STVARI CRNE GORE,SAMO KAZE PIPUNU I KOLJENICI STA TREBA DA RADE